Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Raad voor subsidie aan het zwembad in Son en Breugel

Politiek

Tijdens de commissie vergadering Burgerzaken van dinsdag 4 juli werd direct al duidelijk dat de raad het niet eens is met het standpunt van wethouder Vortman om geen subsidie te geven aan het zwembad in Son en Breugel.

Ondanks een rapport van onderzoekbureau Synarchis waarin staat dat er geen zicht is op een sluitende begroting voor het zwembad en het gegeven dat zwembaden ook elders niet rendabel zijn, begrijpt de raad het standpunt van de wethouder niet.
Het gaat tenslotte om een relatief kleine subsidie voor een zwembad, een subsidie die met een kleine verhoging van de OZB op te vangen is. Volgens een snelle berekening van Bijlsma PvdA/Groenlinks komt dat ongeveer op een verhoging van €14,- per jaar in zijn situatie.

Als het zwembad geen subsidie krijgt dan zal het per 1-1 -2018 de deuren sluiten aldus de heer van Erp namens Thermae Son. Niet alleen zal er dan een uniek en modern zwembad verdwijnen ook zullen er dan 9 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Het heeft er dus alle schijn van dat de raad anders gaat beslissen, dat is ook wat Thermae Son directeur Wim van Santvoort hoopt.