Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Update: 'Geef je mening!'

Politiek

In de uitgave van 14 juni jl. hebben wij melding gemaakt van de actie, georganiseerd door een aantal ondernemers, die inwoners van Son en Breugel de mogelijkheid geeft door het invullen van een bon hun mening geven over het ontwerp en plaats van het MFA gebouw. Maandag 3 juli is er een tussenstand opgemaakt.

Tot nu toe zijn er een kleine 900 bonnen ingeleverd, waarvan er 18 voor een MFA zijn zoals door de gemeente is gepresenteerd. Daarmee mag de bonnen actie redelijk succesvol worden genoemd, in korte tijd zijn er al veel reacties ontvangen. De meningen over het MFA die leven bij de inwoners van onze gemeente worden op deze wijze zichtbaar gemaakt.

Harry Sijbers is op de website www.mafgebouw.nl een petitie gestart waarin gemeente opgeroepen wordt de realisatie van het voorgestelde gebouw te heroverwegen. In tegenstelling tot de bonnenactie wordt in de petitie verder niet ingegaan op de plaats waar het MFA gebouw gerealiseerd zou moeten worden. Via de website zijn tot nu toe 800 reacties binnengekomen, volgens Harry. Daarnaast is het ook mogelijk het petitie formulier te downloaden en in te vullen, het aantal reacties dat langs deze weg is binnengekomen schat Harry op zo'n 200.

Ook al is de vraagstelling anders, ook daar blijken inwoners dankbaar gebruik te maken van de mogelijkheid om hun mening te geven. Beiden acties tonen dan ook aan dat het draagvlak niet zo groot is als de coalitie ons wil laten geloven. Want buiten de mensen die actief deelnemen aan de discussie zijn er natuurlijk ook altijd mensen die om wat voor reden dan ook passief blijven in de discussie. Dat is jammer, ook als iemand voor het huidige plan is, is het belangrijk om dit te laten weten. Zeker omdat de initiatiefnemers van de bonnenactie graag willen weten wat de mening van de inwoners is. Ook de politiek heeft hier dringend behoefte aan.

De telling is een tussenstand, de actie gaat nog door op twee inleveradressen. De bonnen kunnen nog ingeleverd worden bij Boekhandel DeTraverse en Da Vivente Hairstyle. Ook de petitie van Harry Sijbers kan nog steeds ondertekend worden. Wordt vervolgd dus!

Afbeelding