Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Judith Keijzers-Verschelling nieuwe Burgemeester Oirschot

Politiek

"Mijn mama wordt de baas van Oirschot" 

Bij Koninklijk besluit is mevrouw mr. Judith Keijzers-Verschelling officieel benoemd als nieuwe Burgemeester van de gemeente Oirschot. Zij volgt de heer mr. Ruud Severijns (PvdA) op. Judith Keijzers-Verschelling is 39 jaar en lid van het CDA. Zij is momenteel wethouder in Waalwijk. De benoeming gaat in op 2 oktober 2017. Zij wordt dan de jongste vrouwelijke burgemeester van Nederland.

Door: Arjen Strik

Judith is geboren in Terneuzen, daar heeft ze tot en met haar middelbare schooltijd gewoond. Tijdens haar middelbare schooltijd was ze al politiek actief binnen het CDA. Vervolgens heeft ze Fiscaal Recht gestudeerd in Tilburg. Na haar afstuderen in 2000 is ze als belastingadviseur aan de slag gegaan en in 2002 in de gemeenteraad van Son en Breugel terechtgekomen. Daar is ze in 2006 wethouder geworden, tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Na een jaar in de gemeenteraad is ze in 2011 naar Provinciale Staten gegaan. En sinds mei 2014 is ze wethouder in Waalwijk. Ze is getrouwd met Geert-Jan en heeft twee zonen, Floris (2010) en Philip (2012). Met haar gezin woont ze nog in Son en Breugel.

Alle stereotype beeldvorming over een Burgemeester laten we maar gauw achter ons. Judith is een charmante, frisse jonge vrouw. Open, hartelijk en spontaan. We praten met Judith over haar verwachtingen en ambities. "Ik wil de Burgermoeder worden voor alle inwoners uit de gemeente Oirschot," zegt ze lachend. "Het is echt niet zo, dat ik als kind al droomde om Burgemeester te worden. Dat is in de loop der tijden gegroeid, mede door mijn wethouderschappen." Ik ben geïnteresseerd in de lokale politiek, korte lijnen, goed contact met de burgers en ik wil graag tastbare resultaten zien. Oirschot als gemeente spreekt mij zeer aan, monumentaal, ondernemend, groen, interessante buitengebieden en de mens centraal. Zo leverden 300 inwoners een bijdrage aan de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Ze zochten het liefst een vrouw die herkenbaar in alles wat zij doet, die het gezicht van de gemeenschap is, de diversiteit van de gemeenschap weet te waarderen en ook anderen tot boegbeeld maakt. "Ik herkende me in het profiel en heb gesolliciteerd. Er was een duidelijke wederzijdse klik bij de vertrouwenscommissie en tot mijn grote vreugde werd in voorgedragen" Ze vervolgd:" Als burgermoeder wil ik zichtbaar zijn, bereikbaar, benaderbaar en een luisterend oor voor iedereen zijn."
Ga je gaat ook verhuizen, vragen we? " Ja, op termijn wel, maar niet alles tegelijk," zegt ze. "Ik heb ook nog jonge kinderen thuis, die moet je alles stap voor stap brengen, de oudste is nu zo ver dat hij vertelt, dat zijn moeder de baas van Oirschot wordt," zegt ze lachend.
Volgt ze nog de politiek van Son en Breugel, vragen we. "Op afstand," vertelt ze. " Maar ik heb daar geen mening over hoor," zegt ze diplomatiek.
We zijn trots dat een plaatsgenoot zo'n geweldige functie gaat vervullen en wensen haar welgemeend heel veel succes.