Afbeelding

Hartenwens gaat in vervulling

Human Interest

Son en Breugel - Onder het motto: "Doe en Hartenwens voor een ander mens" werden in december 2016 in de Kerstwensboom op het Raadhuisplein diverse wensen ingeleverd. Een tiental werd direct op 16 december vervuld rondom de ontsteking van de verlichting van de grote Kerstboom, in het bijzijn van de Charles Dickensgroep van Buurtvereniging Gehurterbij/Zonhove.

Door: Henk Achten

Een van de wensen was een uitstapje naar de Dierentuin. voor Sjan(neke) Pijnenburg, die altijd voor iedereen wel eens een boodschapje doet, rondrijdend in haar scootmobiel, werd die wens ingediend. Ze is namelijk gek op dieren en kijkt steevast naar veel, zo niet alle dierenprogramma's en natuurdocumentaires.
Zij ontving destijds uit handen van Anja van Doormalen van de Ondernemers van het Centrum Team S&B een tweetal entreebewijzen (geschonken door de plaatselijke AH) voor een dagje Burgers' Zoo te Arnhem. De wensboom werd afgelopen jaar georganiseerd door de ondernemers in nauwe samenwerking met de Lions Club Son en Breugel e.o. die o.a. het vervoer naar de Zoo op zich zouden gaan nemen. Op zaterdag 1 juli j.l. was het dan eindelijk zover.
Sjan en haar neef Sjaak Timmermans, de laatste woonachtig in Zorgcentrum Berkenstaete, werden door de Lions getrakteerd op een een geheel verzorgd dagje Dierentuin te Arnhem.

Ze waren in goed gezelschap: een heuse dierenarts ging mee (o.a. voor de nodige achtergrond informatie), een oud-huisarts ( in geval van eventuele fysieke ongemakken) en een politiecommissaris voor een veilige heen – en terugreis alsook de veiligheid in het park gingen ook mee.
Een fikse regenbui had het park goed opgefrist, maar verder bleef het, geheel overeenkomstig de verwachtingen van scheidend weervrouw Helga van Leur, droog en was het een prima weertje. Behendig werden de twee "vips" in hun rolstoelen geduwd en gereden over de nodige bergen en dalen en alle "beestachtig" mooie onderdelen van Burgers' Zoo.

Grote olifanten die behendig met hun slurf de metershoog opgehangen strobaal wisten op te peuzelen, giraffen, zebra's met hun streepjescode , Burgers' Bush met tropische planten en bijzondere vogels; natuurlijk ook de Leeuw met zijn Leeuwinnen, de luipaarden en diverse apensoorten.
Zeer indrukwekkend vonden Sjan en Sjaak het reuze aquarium Ocean; heel bijzonder, zeker als de hamerhaai groots voorbijkomt en een reuze pijlstaartrog boven over je heen zwemt. Gelukkig zat er centimeters dik glas tussen. Een rondje door de Desert met de nodige fraaie planten en woestijnzwijnen kon niet ontbreken. Ondertussen nog eventjes pauzeren en van een lekker natje en droogje genieten.

Tot slot bij het verlaten van Burgers' Zoo nog even een groepsfoto afhalen als herinnering aan deze onvergetelijke dag.
De Lions vonden het een waar genoegen om op deze wijze een hartenwens van een ander mens te hebben kunnen vervullen. Op naar de volgende Kerst-wensen-boom!, zullen we maar zeggen!

Afbeelding
Afbeelding