Afbeelding

Raad geeft Zwembad €180.000 euro subsidie

Politiek

Son en Breugel - Tijdens de behandeling van de kadernota 2017 – 2021 in de raadsvergadering van gisteren donderdag 6 juli, is er een subsidie toegekend aan het zwembad van Thermae Son.

Door: Adrie Neervoort

Het gaat om een incidentele subsidie met een loop tijd van 1 ½ jaar. Daarbij krijgt het zwembad in dit jaar €60.000,- en volgend jaar 120.000,- subsidie. De subsidie heeft als doel het zwembad weer meer rendabel te maken en open te houden voor de inwoners van Son en Breugel. De subsidie is onder voorwaarde afgegeven. Kortom komt het er op neer, dat het zwembad meetbare verbeteringen moet aanbrengen en uitvoeren. Deze zullen later in de commissie Burgerzaken gepresenteerd en beoordeeld worden. Dit betekent dat de subsidie niet structureel is en ook weer stopgezet kan worden. Na de termijn van 1 ½ jaar.


Eigenaar Wim van Santvoort geeft in een eerste reactie aan opgelucht te zijn, niet alleen voor hem als ondernemer maar zeker voor zijn personeel. Zij hebben een hele tijd in onzekerheid verkeerd over hun baan en toekomst.
Het zwembad zal nu laten zien dat er veranderingen komen waardoor het zwembad nog meer toegankelijk zal worden. Daarbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan de mogelijkheid om vroeg in de ochtend te komen zwemmen.