Afbeelding

Altijd reden voor een feestje: zomer in de Vliehors

Algemeen

Beter een goede buur dan een verre vriend, luidt een bekend spreekbeurt. Daar zijn de bewoners van de oostkant van de Vliehors het helemaal mee eens. Om weer eens op hun fijne buurschap te kunnen proosten, toverden zij afgelopen zaterdag hun pleintje weer om voor een zomers feestje. De organisatie lag deze keer in handen van Ray en zijn vrouw Chrissy.

Zij regelden alle benodigdheden en een heerlijke bbq met o.a. de beste sparerribs van Son en ver daarbuiten (dank slager Joris) en hun inmiddels beruchte appeltaartjes (in vloeibare vorm). Onder de feestlichtjes en de partytent en met een gezellig muziekje op de achtergrond, werd er samen aan de lange tafels geborreld, gelachen, bij gekletst en kennisgemaakt met de buren van verderop, die dit keer ook heel graag wilden aanhaken. Toen organisator Ray wat later op de avond de microfoon ter hand nam, eindigde dat naast gezamenlijk gezang ook nog in een vrolijke polonaise. Ook aan de Vliehorskindjes was natuurlijk gedacht. Tussen het spelen door aten zij een broodje hamburger en kregen van 'de heren' (Vliehorse tegenhanger van de dames) een heerlijk ijsje met slagroom. Het werd later en later en uiteraard ging ook de vuurkorf weer aan. Om 2.30 uur deden de laatsten het licht uit. Wat was het weer geslaagd! Met dank aan Ray en Chrissy en de groenmannen van de gemeente die op ons verzoek afgelopen week nog even extra onze straat en het pleintje schoon veegden.

Net als samen werd opgebouwd, werd er zondagmorgen (nou vooruit; vroeg in de middag) gezellig met zijn allen opgeruimd en nog een bak koffie gedronken om de kleine kater te verdrijven. Op naar de winterversie. Of toch maar iets eerder…. Het idee van een klein oktoberfest in de eigen straat, kwam ook op. We keep you posted.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding