Afbeelding

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Politie

Son en Breugel - De zomerperiode staat voor de deur. Voor veel mensen een fijne tijd waarin ze een vakantie of dagjes uit gepland hebben. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan. Helaas gaan zij niet op vakantie, zo blijkt ieder jaar maar weer.

Gedurende de zomerperiode wil de gemeente haar inwoners er dan ook extra op alert maken hun woning veilig achter te laten, in de hoop een eventuele woninginbraak te voorkomen. De woningen van vakantiegangers zijn namelijk een zeer eenvoudig doelwit en laten vaak duidelijk zien dat er voor een langere periode niemand thuis is. Door uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en nooit een lampje aan, is het voor inbrekers vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn.

Op vakantie? Laat op social media niet weten dat u weg bent. Inbrekers maken ook gebruik van Twitter en Facebook.
Zorg ervoor dat uw huis een bewoonde indruk maakt, laat lampen aangaan door middel van een tijdschakelaar, maar niet altijd op dezelfde tijd.
Laat de buren af toe hun auto voor uw huis of oprit parkeren, zodat het lijkt of er iemand thuis is.
Geef door aan de buren of iemand anders in de straat waar u een goed contact mee heeft, wanneer u met vakantie bent. Dan kunnen zij de boel van buitenaf controleren.
Zorg dat de post regelmatig uit de brievenbus wordt gehaald, een volle brievenbus of veel post achter de voordeur laat zien dat u niet thuis bent.