Afbeelding

TipMooiSonenBreugel vraagt inwoners om een mening

Algemeen

Wat vinden de inwoners van Son en Breugel het mooiste stukje van de gemeente? Hoe kan het centrum van Son en Breugel meer bezoekers trekken? Wat kan Son van Breugel leren en andersom? En wat zou u doen als u wethouder was van de gemeente Son en Breugel?
Zomaar enkele vragen, die u binnenkort voorgeschoteld kunt krijgen via het burgerpanel TipMooiSonenBreugel.nl

Samenwerking tussen DeMooiSonenBreugelKrant en TOPonderzoek in TipMooiSonenBreugel een mooi initiatief. Inwoners van onze gemeente krijgen bij TipMooiSonenBreugel niet de vraag voorgelegd bent u voor of tegen maar wat zou u dan doen en willen.
Een voordeel van dergelijke onderzoeken is dat de resultaten een mooi beeld geven van wat er leeft in het dorp, hoe inwoners van onze gemeente over bepaalde zaken denken, en of er bijvoorbeeld verschillen zijn tussen jong en oud.

TipMooiSonenBreugel.nl is onderdeel van de MooiSonenBreugelKrant en het onafhankelijke onderzoeksbureau TOPonderzoek, uit het Limburgse Horst. Alle raadplegingen worden uitgevoerd door TOPonderzoek, dat is aangesloten bij de Markt Onderzoek Associatie (MOA). Op dit moment zijn er Tip-panels in 23 gemeenten.

TIP-burgerpanel
Martijn Hulsen van TOPonderzoek vertelt: "Het gebeurt weleens dat (belangenbehartigings-) partijen in een gemeenschap beslissingen maken die niet overeenkomen met de wensen van de inwoners van een gemeente. Simpelweg doordat op 'onderbuikgevoel' keuzes worden gemaakt. Het is niet de wens van de burger, maar van de desbetreffende bestuurder. Het burgerpanel TipMooiSonenBreugel.nl springt hier op in door een podium aan uw stem te geven.
Wensen en ideeën
"Uw mening wordt geraadpleegd, waardoor regionale besluiten, die ons allen in Son en Breugel aangaan, afgestemd zijn op de wensen en ideeën van inwoners van Son en Breugel. Dit komt doordat honderden inwoners van Son en Breugel meedenken en meepraten. .

Van binden naar verbinden
Het TIP-burgerpanel betreft een raadpleging, geen peiling. Op zoek wordt gegaan naar pareltjes; tips om de gemeenschap een stukje mooier te maken. Martijn: "Eén keer in de 4 á 5 jaar mogen we met zijn allen naar de stembus. Ik vind het een gemiste kans, dat we niet vaker van de kennis van mensen gebruik maken. Ons burgerpanel springt hier op in door maandelijks aan mensen advies over actuele, lokale, onderwerpen te vragen."
Adrie Neervoort van DeMooiSonenBreugelKrant: "TipMooiSonenBreugel.nl laat zien wat inwoners van onze gemeente vinden van bepaalde thema's. Doordat we meningen raadplegen, stoppen we niet bij de probleemsignalering, zoals bij een peiling of poll weleens het geval is. Bij een raadpleging gaan we een stap verder. Op Zoek naar mogelijke oplossingen of stellingen. Journalistiek gaan we hier dieper op in. "
Ook u kunt meedoen, de minimale leeftijd is 16 jaar. Ga naar www.TipMooiSonenBreugel.nl, klik op 'aanmelden' en schrijf u in. Deelname is gratis en volledig anoniem. Bij het aanmelden worden een aantal vragen gesteld, die u kunt invullen. Uw naam wordt niet gevraagd, vandaar dat de inschrijving volledig anoniem is. Uw e-mailadres is alleen bekend bij TOPonderzoek en wordt niet voor andere doeleinden gebruikt dan alleen voor het TIP-burgerpanel.

Wilt u meepraten en meedenken over wat er zich in Son en Breugel afspeelt of gaat spelen, meldt u zich dan snel aan via www.TipMooiSonenBreugel.nl