Achter de toren zal de nieuwe kerk komen
Achter de toren zal de nieuwe kerk komen

Sonse Architect ontwerpt nieuwe Kerk in Son  

Politiek

Bisdom, parochiebestuur en het college van burgemeester en wethouders zijn tot overeenstemming gekomen over de toekomst van de huidige en de toekomstige kerk van Son.
Na de vieringen rond Kerstmis en de jaarwisseling zal de bisschop van 's-Hertogenbosch de St. Petrus' Bandenkerk aan de eredienst onttrekken. Tot begin januari 2018 blijft de kerk nog in gebruik. Hierna zal de kerk in eigendom overgaan naar de gemeente Son en Breugel.

Dit is tevens het begin voor de bouw van de nieuwe St. Petrus Bandenkerk, achter de oude toren.
Hierover is in de voorbije weken intensief gesproken met zowel het bisdom als de gemeente. De weg ligt open om de bouwplannen te gaan uitwerken. De bouwcommissie gaat, samen met de betrokken bisdomdiensten, nog deze zomer aan de slag om de eerste concrete stappen te zetten.  De Sonse architect Werner Leermakers buigt zich over een ontwerp.
Het is volgens de Parochie een volstrekt een unicum dat er een nieuwe kerk gebouwd mag worden. Het komende halfjaar gebruikt de Parochie om te kijken naar een passende huisvesting opdat de vieringen waardig kunnen worden uitgevoerd.

De pastorie en het parochiecentrum blijven in gebruik. Dit zal gedurende de bouwperiode een belangrijke ontmoetingsplek zijn van en voor de Sonse geloofsgemeenschap. 
Ook zijn er oriënterende gesprekken met de protestantse gemeente over het mogelijk gebruik van de kerk aan de Zandstraat. Dit zou een goede oplossing zijn voor de zondagsvieringen gedurende de bouwperiode. Voor dopen, huwelijksvieringen en uitvaarten staat de Breugelse kerk ter beschikking.
 

Afbeelding
Ingezonden 14 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 18 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 19 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 20 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 21 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 22 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé