Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Nederlands BBQ spektakel 26 & 27 augustus 2017

Toerisme

Son en Breugel - Bij La Sonnerie in het Brabantse Son wordt zaterdag 26 en zondag 27 augustus het tweedaagse event het Nationaal Barbecue-spektakel georganiseerd. Onderdeel van dit barbecue-event zijn de World Barbecue Association Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen, waar diverse internationale topteams het tegen elkaar zullen opnemen. Het gaat om 12 teams, waarvan twee uit België en twee uit Marokko (onder voorbehoud).

Barbecueën is steeds meer een culinaire activiteit geworden die door internationale topkoks wordt omarmd. Het beperkt zich allang niet meer tot de achtertuin en de camping. Dat neemt niet weg dat een weekend lang iedereen – van jong tot oud – volop kan genieten en proeven tijdens dit jaarlijkse terugkerend event met als apotheose De Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen. 
 
Proeven en beleven
Het betreft een internationaal event met een culinaire omlijsting. Er zijn diverse stands, presentaties en workshops. Tevens worden er culinaire gerechten en uitzonderlijke recepten door (inter)nationale BBQ-teams bereid. De bezoekers kunnen van alles zien, proeven en beleven. De Deense kok Henrik Hansen zal op zaterdag 26 augustus een uitgebreide workshop geven van 13.00 tot 16.00 uur over zijn specialiteit, vis op de barbecue. Zondag 27 augustus geeft Jeroen Hazebroek een workshop met als thema 'Barbecueën door de eeuwen heen'.

Naast de barbecue is er ook live muziek van lokale artiesten, waaronder een samengestelde band van Lazy Sonnie Afternoon. Ook zijn er diverse stands waar verschillende producten gepromoot worden. 
 
Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap
Op zondag zullen er professionele internationale barbecueteams deelnemen aan het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap. Deze (inter)nationale teams zullen onderling strijden in vijf verschillende categorieën. De WBQA is wereldwijd actief in 23 landen op vijf continenten. Ieder team gaat om 13.00 uur van start en zal ieder uur één gerecht aanleveren, het gaat in totaal om vijf gerechten. Deze gerechten zullen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit leden van de WBQA die hiervoor speciaal zijn opgeleid. Bij de beoordeling zal de jury kijken naar de totale culinaire beleving, dus niet alleen de kwaliteit van het gerecht maar ook de compositie op het bord e.d.

Organisatie
Het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap wordt georganiseerd door de World Barbecue Association (www.WBQA.nl). De WBQA is een Nederlandse stichting die zich inzet voor het barbecueën in de breedste zin van het woord. Het voor iedereen vrij toegankelijke barbecuefestijn begint beide dagen om 13.00 uur. Het programma is te vinden op www.BBQspektakel.nl
 

Er is voor elk wat wils, het wordt een heus spektakel!

Afbeelding
Parallel Wijnen
Evenement 8 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 9 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 23 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen gisteren SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 27 mrt, 15:08 Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen