Afbeelding

De fietstocht van de PVGE een groot succes

Ingezonden

Op woensdag 16 augustus vond in het kader van de "Senior Zomer Activiteiten 2017" een fietstocht plaats. Deze fietstocht was georganiseerd door de PVGE en vond plaats ten zuiden van Valkenswaard.

Door: Herman Hendriks

Om 9.30 uur vertrokken we vanaf het 17 Septemberplein met de auto met fietsrek naar het startpunt van de fietsroute: Grand Cafe & Restaurant "de Zwaan" in Borkel. In totaal waren we met 35 deelnemers. Wat bijzonder deugd deed, was dat ook de niet-bezitters van fietsrekken allen meekonden.

De fietstocht van circa 40 kilometer was voorbereid door twee leden van de fietsclub: Frans van de Vondervoort en Kees van der Meijden. We troffen het: een uitgesproken zomerse dag. Bij het startpunt was er eerst tijd voor de koffie op het terras en een bezoek aan een beeldentuin van het restaurant: een fantastische en uitnodigende expositie van een kunstenaarscollectief.
Daarna fietsten we door het bosrijke Kempense land naar Bergeijk voor de lunch.

In de middag voer de route langs de vele paardenstallen van Tops, waar veel dressuurpaarden staan, langs de reeds bloeiende heide, en er was een stop bij de Achelse Kluis om vervolgens om 16.00 uur weer terug te keren op ons startpunt van de fietstocht. Tenslotte eindigden we de dag door gebruik te maken van de aanschuiftafel van Thermae Son heerlijk in de buitenlucht. Alle deelnemers hebben deze dag als een perfecte vakantiedag beleefd.