Het winnende team uit Son en Breugel in actie
Het winnende team uit Son en Breugel in actie

Team uit Son en Breugel wint touwtrekwedstrijd in Nederwetten

Algemeen

Eén, twee, drie trekken! Dat was de tekst die je de coaches de hele dag hoorde roepen, daarmee hopende dat hun team de winst binnen zou halen.
DOEN! KPJ Nederwetten organiseerde op zondag 20 augustus voor de 38ste keer het jaarlijkse touwtrekken over water. Dertien enthousiaste teams en dus dertien fanatieke coaches streden onder een heerlijk zonnetje om de beker. Het werd een gezellige dag met erg veel spannende, verrassende en leuke wedstrijden.

Bij de jeugd stonden om half 11, vijf jeugdteams klaar om hun krachten te laten zien. Zij ging erg fanatiek van start, moesten regelmatig wedstrijden trekken en hadden daardoor nauwelijks tijd om op het springkussen te spelen.
Uiteindelijk ging de finale tussen de Firegirls en de Badboys. De meisjes wonnen van de jongens en gingen er, net als vorig jaar, met de beker en een bon voor heerlijke ijsjes, naar huis.

Drie damesteams hadden zich dit jaar opgeven. Alle drie de teams doen al jaren mee, waren erg aan elkaar gewaagd waardoor er erg spannende wedstrijden volgden. Helaas voor "Wa mak ut uit" haalden zij een nat pak en ging de beker naar: "We trekken het niet meer".

Ook de herenteams waren erg aan elkaar gewaagd waardoor er soms onverwachte winnaars waren. In de finale stond het team "Heren Scheidsrechters einde wedstrijd" tegenover het team "CV Bij elkaar geraapt zooitje". De grote beker ging naar de winnaars van 2016: "CV Bij elkaar geraapt zooitje", nu dus ook winnaar van touwtrekken over water 2017.

Na de prijsuitreiking konden de teams nog gezellig nagenieten van een leuke dag. De sfeer was zo goed dat sommige deelnemers, ook het winnende team spontaan alsnog het water in sprongen.
DOEN! KPJ Nederwetten kijkt terug op een erg gezellige en geslaagde dag en wil iedereen hartelijk bedanken voor de medewerking. Tot zondag 19 augustus 2018.

UITSLAG TOUWTREKKEN OVER WATER 2017
Heren
1ste plaats CV Bij elkaar geraapt zooitje
2de plaats Heren scheidsrechters einde wedstrijd
3de plaats Elacinatidko's
4de plaats Wij trekken mar wa
5de plaats FC Op het platte gat

Dames
1ste plaats We trekken het niet meer
2de plaats Wa mak ut uit
3de plaats Dames van Ons Dorp

Jeugd
1ste plaats Firegirls
2de plaats BadBoys
3de plaats Droog
4de plaats Sterk
5de plaats Stoer