Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Beach Event Son een festival van en voor vrienden

Algemeen

Zaterdag 2 september is het zover, het vijfde Beach Event festival gaat van start onder de naam "The Lost Empire" en zal het terrein aan de Waterhoef omgetoverd worden tot een niet eerder ontdekt eiland. Al meer dan vijf jaar is het Beach Event een succes, overdag een sportief familie gebeuren met als rode draad het beachvolleybal. Waar dit jaar weer meer teams dan vorig jaar aan deelnemen, maar waar ook niet volleyballers welkom zijn om te genieten van de sfeer, met dit jaar ook livemuziek, en natuurlijk om de teams aan te moedigen.
Vanaf 20.00 uur barst het muziekfeest los in de grote festivaltent met dit jaar een geheel nieuw programma voor een breed publiek. Voorafgaand aan de vijfde editie was DeMooiSonenBreugelKrant te gast bij een van de vele vergaderingen die nodig zijn om het festival te organiseren.

Door: Adrie Neervoort

Zes jongens in een loods zittend op een heftruck en wat paellets en een Radler in hun hand begroeten mij vriendelijk als ik de loods binnenkom. Pieter Egmond, Stijn van der Vleuten, Ronnie Brans, Marc van Witzenburg, Erik Kapteijns en Bas Kruijswijk zijn de bedenkers en sturende krachten van het Beach Event Son. Het Beach Event zal dit jaar voor de vijfde keer haar gasten ontvangen. Ooit ontstaan uit gewoon een gezellige feestavond met vrienden, het Sap-feest, nu een professioneel Event, waarvan het draaiboek als voorbeeld dient voor andere organisaties die iets soortgelijks willen gaan starten. Niet gek voor een stel vrienden die het nog steeds voor de lol doen.

De vrienden hebben ieder hun eigen rol binnen de organisatie, waarbij hun kennis en talent natuurlijk maximaal benut worden. Zoals zij zelf zeggen "we vullen elkaar aan". Niemand hoeft de ander te zeggen wat er moet gebeuren het gaat haast vanzelf. Waar in de begintijd er nog losse eindjes waren, is nu alles strak geregeld. De kracht van Beach Event is dat organisatie luistert naar de behoefte van de bezoekers en hierdoor verbeteringen doorvoert, maar ook zelf kritisch evalueert om ieder jaar een beetje beter te worden.

Zo is dit jaar voor het eerst een buitenpodium op het einde van het middagprogramma om het nog gezelliger te kunnen maken en worden de volleybalvelden met nog eens vijf velden uitgebreid. Dit omdat er zich weer meer teams hebben aangemeld. Op meer dan 1500m3 zand zijn de velden straks weer keurig uitgezet en zal zeker bij goed weer de deelnemers zich op een heus strand wanen.
Meedoen is natuurlijk voor veel teams belangrijker dan winnen, maar de uiteindelijke winnaar worden is zeker bij de start nog het hoogste doel. De deelnemers zijn fanatiek maar komen ook voor het feestje. Enkele jaren geleden was het zo'n slecht weer tijdens het Beach Event dat de organisatie een spoedoverleg had om het eventueel maar stop te zetten. Maar nog voordat zij hierover de beslissing hadden genomen klonk buiten het fluitsignaal en gingen de teams al weer van start. Onder het motto, "weer of geen weer ", wij maken er een feestje van, hadden de gasten de beslissing al genomen. Een mooie herinnering die bovenkomt als we de afgelopen vijf jaar bespreken.

Het evenement is overdag gratis toegankelijk en kan dan ook gerust een Evenement voor heel de familie genoemd worden. Ook voor een kidscorner wordt gezorgd.
In de avonduren is toegang alleen mogelijk met een geldig entreebewijs en barst het feest los voor weer een andere doelgroep. Waar vorig jaar de bezoekers konden kiezen uit een "DommelCafé"en een "Festivaktent" is er nu voor gekozen om alles samen te voegen in de "Festivaltent". Daardoor is er een andere programmering in de tent die een breed publiek zal aanspreken. Artiesten zoals Dansado en de feestneger, Rob Toonen, Snollebollekes, de Millstreet Band en natuurlijk Mental Theo v.s. Darkraver zullen optreden en er een weer gezellig feest van maken.
Daar waar veel festivals erop uit zijn om een zo groot mogelijke omzet met veel winst te generen, is het doel van Beach Event om een prachtig feest neer te zetten met een sluitende begroting, winst is mooi maar zeker geen doel. De zes vrienden ogen relaxt maar geven ook toe dat vanaf nu het hard werken is om alles goed en naar hun zin op tijd af te hebben. Gelukkig zijn veel onderdelen uitbesteed zoals bijvoorbeeld het opbouwen van de grote festivaltent. "Maar vergis je niet" klinkt het uit het gezelschap er komt veel bij kijken voor de deuren van Beach Event opengaan voor het publiek.

Maar het organiseren en al het werk dat daarbij komt kijken zien zij als een feestje onder vrienden. Het Beach Event stopt wat de vrienden betreft dan ook alleen als het voor hen niet meer zo voelt.

Afbeelding