Afbeelding

Sportieve spanning bij ACR Breugels Open Tennistoernooi

Verenigingen

Van 16 t/m 24 september a.s. wordt er bij Tennis Vereniging TV Pieter Brueghel weer een groots Open Dubbel toernooi gespeeld. Dit toernooi trekt meer dan 300 spelers uit de verre omgeving van Son en Breugel en telt mee voor de officiële KNLTB rating.

Dit Open Dubbel Tennis toernooi wordt dit jaar voor de 5e keer in Breugel gespeeld en meer tennisclubs in de omgeving hebben de formule ervan inmiddels overgenomen.
De wedstrijden worden gespeeld in de Heren Dubbel, Dames Dubbel en Gemengd Dubbel klassen.
De spelers worden op KNLTB "Rating" in categorieën ingedeeld met sterktes van 3 t/m 9.

Het aantal deelnemers van dit open KNLTB tennis toernooi is in de afgelopen 5 jaar gestegen naar meer dan 315 deelnemers op 7 All-weather kunstgras banen met zandvulling.
Deze ondergrond zorgt voor bijzonder snelle wedstrijdspel en. De vaardigheid in techniek van de spelers komt op deze ondergrond goed tot uiting , omdat de effecten die aan de ballen worden meegegeven, volledig door de ondergrond worden doorgegeven in het spel. Dit geeft snelle wedstrijden met sportieve spanning en attractief tennis voor de toeschouwers.

De belangstelling voor het toernooi van spelers buiten Son en Breugel steeg in de afgelopen jaren aanzienlijk. Er waren vorig jaar 8 verenigingen nieuw uit de omgeving, die voor het eerst deelnamen. Van de verenigingen buiten Son en Breugel groeide het aantal deelnemers met 15% tot 137 spelers. Buiten de 104 eigen spelende clubleden waren er dus 211 gasten.

Deze gastspelers kwamen van 25 verschillende tennisclubs uit de verre omgeving. Van Schijndel, Eindhoven, Langenboom, Heeze, Geldrop, Mierlo, Veldhoven, Best tot zelfs Helmond toe.

Door de sponsoring van lokale en Eindhovense firma's zijn er naast de prijzen voor de tennisfinalisten ook leuke prijzen in de eindverloting beschikbaar.
De spannende wedstrijden tegen onbekende tegenstanders, die mee tellen voor de jaarlijkse KNLTB ranking, zorgen natuurlijk voor de grootste uitdaging. Daarbij zorgen de mooie tennisbanen en het paviljoen van TV Pieter Brueghel ook voor maximale gezelligheid na de wedstrijden.
Het maximale aantal spelers zal dit jaar in verband met de baanbezetting weer ca. 320 zijn.
Er kan nog tot 3 september a.s. ingeschreven worden.


Meer informatie is hierover te vinden op de website www.toernooi-kalender.nl of op de website van tennisvereniging TV Pieter Brueghel. – www.tvpieterbrueghel.nl

Afbeelding