Afbeelding

Breugels Festijn BOERgondisch goed! Bruisend dorpsfeest op 15 t/m 17 september

Algemeen

Het aftellen is begonnen. De spandoeken hangen al in het dorp. Vrijdag 15 september gaat het Breugels Festijn weer van start. Al jaren is het derde weekend in september een feestweekend voor groot en klein.

Of je nu vrijdag mee komt zingen met de (pop)koren uit de omgeving of zaterdagmiddag een heerlijke middag beleeft met de kinderen vol spel en plezier…. Gezelligheid staat voorop. Het Pieter Brueghelplein wordt 15-16-17 september omgetoverd tot een uitbundig en spetterend BOERgondisch terras. Heerlijk nazomeren onder het genot van een drankje met daverende activiteiten. Uiteraard wordt er voor kindervermaak gezorgd, zodat je lekker op het terras kan blijven zitten terwijl de kinderen een hooibad nemen of zich uitleven in de ballenbak.

De vrijdagavond start met een koren meezingfeest. De mooiste koren uit de regio verzorgen een gezellig optreden. Zaterdagmiddag is er een kinderfeest met allerlei leuke spelletjes, een plezant muziekterras en lekkere frietjes.

Zaterdagavond is de gratis feestavond in de tent op het Pieter Brueghelplein. Dit jaar verwelkomen we weer de Krutjesrapers. De Bloaskaken warmen de boel lekker op voordat Tonproater Dirk Kouwenberg je zal laten gieren van het lachen. DJ Stan zal deze feestavond voorzien van een avondvullend dynamisch, vrolijk en swingend programma waarbij de handjes zeker in de lucht gaan.

Zondag staat de boel weer op zijn kop op tijdens het verbazingwekkende a-meez(w)ingfeest. Lokale talenten laten je genieten van hun kunsten. Ook kun je een rondje maken op de rommelmert. Daarna kun je proeven, beleven en genieten van de festiviteiten op de ambachtenmarkt. Groot en klein kunnen daar een kijkje nemen bij de demonstratie van oude ambachten. Geniet van een potje honing van de imker, een hapje stoer ijs of bak zelf een broodje met één van de scouts. Ook kun je het winnende lotje kopen van de loterij en een onvergetelijke prijs mee naar huis nemen.

In 1999 is het Breugels Festijn ontstaan omdat de kermis in Breugel stopte en er toch echt wel behoefte was aan deze "ouderwetse" gezelligheid. Intussen is het een evenement van deze tijd met een Breugels "bourgondisch sausje".
Kom dus lekker BOERgondisch nazomeren, zittend op een hooibaal, met een biertje in de hand, samen genietend van het septemberzonnetje! Het wordt weer een fantastisch weekend. Tot ziens op het Breugels Festijn.
Op de website http://www.breugelsfestijn.nl staat het volledige programma.