Afbeelding

Freedom Run, eerbetoon aan onze bevrijders !

Algemeen

De zomervakantie ligt achter je. Nog nagenietend van alle vrijheden van een ontspannen vakantie loert nu het sportieve spook om de hoek. Binnenkort zal je, bij het verbranden van het laatste vakantie vetrolletje, voelen wat echt vrij zijn betekent. Tenminste als jij je inschrijft voor de Freedom Run en mee gaat hardlopen op grens van Best, Son en Eindhoven.

De derde editie van de Freedom Run gaat van start. Een hele speciale recreatieve loop waar u deelgenoot van kunt zijn. De run vindt plaats op zondag 22 oktober 2017. Het start schot klinkt om 11.30 uur voor de kids run. Als volwassenen start u vanaf 12.00 uur en kunt u kiezen uit maar liefst 3 afstanden.

Hoezo heel SPECIAAL ?
De stichting 18 september, waarvan de Freedom Run onderdeel is, brengt een eerbetoon aan onze bevrijders. En wel een zeer persoonlijke hulde aan Armando Marquez, Denys Hunter, Ken Thiis, Bill Pendell en Joe Cattini. Alle vijf hebben zij gevochten in de omgeving waar u gaat lopen. Zij vormen dit jaar dan ook exclusief de vijf gezichten van de Freedom Run. Het zijn dezelfde veteranen als die de laatste jaren in het middelpunt staan van het defilé op het stadhuisplein van Eindhoven ter nagedachtenis van onze bevrijding. Deze krasse heren zijn op respectabele leeftijd van tussen de 93 en 96 jaar ! Des te specialer is het dat zij bij leven nog geëerd kunnen worden met onder meer de run. En heel speciaal voor u als deelnemer of toeschouwer om hen te ontmoeten want een bevrijder zou aanwezig kunnen zijn op het evenement op zondag 22 oktober as.

Op en rond het terrein van het museum Bevrijdende Vleugels treft u mogelijk niet alleen onze bevrijder aan, maar ook in de Sonniuswijk en op de Paulushoef worden de deelnemers sportief uitgedaagd en tegelijk vermaakt. Er zal een heuse deejay, ondersteund door GOBO events, aanwezig zijn voor de jeugdige tieners en twintigers. DJ Riet is zijn naam, een kanjer in wording. En dat is nog niet alles op muziek gebied. Bij de bevoorradingpost zal het dweilorkest COEST de lopers vermaken. En bij het naderen van de finish hoor je van ver al het geluid van de vijfkoppige band 7 DAYS.
Een gezellige maar ook door, hopelijk, de aanwezigheid van onze bevrijder een bijzondere sfeer daar kunt u van op aan. Daarnaast gaat u niet alleen met een bezweet shirt naar huis maar ook met een medaille. Een heus collectors item doordat de vijf bevrijders zijn afgebeeld op een bronzen plaquette.

Doe gezellig mee ! Voor het inschrijfgeld hoeft u het zeker niet te laten. U steunt tevens de stichting 18 september met uw deelname.
Het maximaal aantal inschrijvingen bedraagt 750, en de inschrijf termijn sluit op vrijdag 13 oktober. Dus wees op tijd en schrijf u nu in op www.freedomrun.nl