Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Zorgeloos bewegen dankzij Impuls Podotherapie

Zakelijk

Son en Breugel - Het is een beetje vreemd, om bij een podotherapeut binnen te lopen als je niets mankeert. Bij mij loopt alles redelijk soepel, maar er zijn veel mensen bij wie dat minder is. Voor hen kan podotherapie een oplossing zijn.

Door: Lucas van As

Podotherapie is bedoeld voor mensen die zorgeloos willen bewegen. Sinds 1 september kunt u hiervoor ook terecht bij Impuls Podotherapie, gevestigd in het pand van Fysiotherapie van Gerven aan de Vondelstraat 15 in Son. Annabelle Pont, (sport)podotherapeut en wielerspecialist, staat klaar om u te helpen! 

Wat Annabelle bijzonder maakt als podotherapeut is dat ze gespecialiseerd is in sportpodotherapie. Als u hardloper of wielrenner bent en u heeft een beginnende blessure, kan een bezoek aan Annanelle's praktijk helpen om te voorkomen dat de blessure erger wordt. Ook als u fanatiek sporter bent en het maximale uit uzelf wilt halen, is dit het geval. Maar ook als u vanwege uw beroep klachten aan rug, benen of voeten heeft of als u een wandelaar bent en u wilt weten of u het juiste schoeisel heeft, kunt u bij Annabelle terecht. 

Ik sprak met Annabelle in haar praktijk. Voordat ze haar eigen praktijk begon aan de Vondellaan werkte ze vier jaar als podotherapeut in loondienst. Ze wilde graag voor zichzelf beginnen, ze vindt het een uitdaging om zelf te ondernemen en de sprong in het diepe te wagen. 'Ik vind het belangrijk helemaal vrij te zijn in mijn aanpak. Door persoonlijke begeleiding kan ik mensen beter begeleiden, met name sporters', zegt Annabelle. Nu ze zelfstandig is, kan ze voor haar gevoel beter maatwerk leveren. 'Toen ik in loondienst werkte, was er meer druk om zoveel mogelijk klanten te behandelen', aldus Annabelle. Nu heeft ze de vrijheid om een behandeling van een uur te doen als dat nodig is, waar normaal gesproken drie kwartier voor staat. 

Annabelle is gespecialiseerd in het begeleiden van fietsers. Als een fietser bij haar komt met een bepaalde klacht, kijkt ze eerst waar de klacht vandaan komt. Annabelle smeert haar klanten niet zomaar nieuwe zolen aan, ze wil ze echt helpen!

Als eerste vindt er een intakegesprek plaats, als een nieuwe klant zich aanmeldt. In dit gesprek probeert Annabelle door gerichte vragen te stellen te achterhalen wat het probleem is. Ze werkt ook samen met 'bikefitters', mensen die fietsen op maat maken. Ook kijkt ze hoe het trainingsschema in elkaar zit, als iemand fanatiek sporter is, om te kijken of deze persoon niet te veel van zijn of haar lichaam vraagt. Hoewel Annabelle zelf ook fanatiek sporter is, geeft het haar ook enorm veel voldoening om mensen die puur voor de lol fietsen te helpen. Of een oudere dame van 90, die zelfstandig naar de bakker wil lopen.

Annabelle's praktijk is gevestigd in het pand van Fysiotherapie Van Gerven, dat biedt veel voordelen volgens Annabelle. 'De wisselwerking met de fysiotherapeuten is geweldig, dat was ook de bedoeling van Bart (van Gerven)', vertelt Annabelle. 'Bart zoekt andere disciplines om mee samen te werken, zodat van elkaars expertise geprofiteerd kan worden. Het streven is naar kruisbestuiving', voegt ze er aan toe.

Bij haar laatste werkgever was ze dit ook gewend, zegt Annabelle. Ook daar werd tussen verschillende disciplines samengewerkt, het werkt prettig als je mensen kunt doorverwijzen naar een collega die ze beter kan helpen. Het is belangrijk dat je elkaar in dat opzicht kunt vertrouwen, dat was bij haar laatste werkgever het geval en nu ook weer.

Voor ze podotherapeut werd, werkte Annabelle 13 jaar in de farmacie. Ze liep vast, mede doordat ze veel bezig was met administratie. Op een gegeven moment is ze zich gaan oriënteren op iets anders, ze stuitte op podotherapie. Dat sprak haar aan! 'Je moet communicatief sterk en sociaal voelend zijn', zegt Annabelle. 'En technisch en creatief!'

Het is de combinatie van zorg verlenen, out-of-the-box denken en de puzzelstukjes bij elkaar zoeken die haar aanspreekt. Er komt ook materiaalkennis en zelfs natuurkunde bij kijken, in de zin dat de kracht die wordt uitgeoefend bijvoorbeeld bij het sporten een effect heeft op het lichaam. Zo kan het zijn dat als een spier verkeerd gebruikt wordt, de spier minder krachtig wordt. Dit geldt voor zowel sporters als mensen die recreatief bewegen.

Mocht u geïnteresseerd zijn, Annabelle biedt een gratis screening aan van ongeveer 10 minuten. Deze screening is geheel vrijblijvend, Annabelle geeft eerlijk advies ook als ze zelf iemand niet kan helpen. Eerlijkheid en transparantie duren het langst! Voor meer informatie kunt u kijken op www.impuls-podotherapie.nl.


Annabelle gaat regelmatig een column schrijven, daar kunt u vast naar uitkijken. DeMooiSonenBreugelKrant wenst Annabelle alvast veel succes, ook met haar praktijk!