Afbeelding

Muziek Matinee Sonore en Rawazzi

Verenigingen

Muziek Matinee Sonore en Rawazzi op Zondag 8 oktober
Vrienden van het Seniorenorkest Sonore, organiseren elk jaar een activiteit, een dag muziek maken, een optreden enz.

Het orkest is opgericht op 1 september 1991 en bestaat dus al 26 jaar. Het orkest wordt gevormd door 25 muziekkanten met als dirigent Harrie Scheutjens. Ze komen wekelijks bij elkaar op woensdagochtend, in een zaal van Cafe restaurant De Zwaan, om gezellig muziek te maken. Het repertoire bestaat uit o.a. polka's, walsen, marsmuziek en gezellige meezingers. Ze treden ook regelmatig op in Bejaardencentra, het Carat in Helmond, de Muziektuin in Beek en Donk en de van Doorne-kiosk in Eindhoven. Omdat de gemiddelde leeftijd erg hoog ligt, is het orkest op zoek naar verjonging. Mochten er mensen interesse hebben kunnen ze kontakt opnemen met de voorzitter per mail naar jan.bep@hotmail.com.

Op 8 oktober a.s. organiseert Sonore een muziek matinee samen met het Smartlappenkoor Rawazzi. Dit koor geniet een behoorlijke bekendheid in Son en Breugel en bestaat uit ongeveer 60 leden zowel dames als heren. Het koor zingt levensliederen en smartlappen, maar ook worden er moderne nummers gezongen van deze tijd. Ook treden ze geregeld op in bejaarden centra , verzorgingstehuizen , maar ook op Liederen Tafel Festivals etc. Zij repeteren op woensdagavond de oneven weken bij de Boerderij in Son en Breugel onder leiding van Lidy Mak. Ook hier geldt, als men interesse heeft om mee te zingen bij een koor, waar ook de gezelligheid een belangrijke rol speelt, kan men kontakt opnemen met het secretariaat per mail op info@rawazzi.nl Ook is men welkom als men een keer op woensdagavond wil komen luisteren of wil mee zingen.

Er is vooral behoefte aan mannelijke leden! Het muziekmatinee van het Seniorenorkest en het koor Rawazzi begint op 8 okt om 14.00 uur en de toegang is gratis. Het vind plaats in Cafe Restaurant de Zwaan in Son en Breugel. Op deze middag is er ook een informatie standje van "Vrienden van Sonore " voor eventuele belangstellenden. Rawazzi heeft voor haar 15 jarig bestaan een CD opgenomen en is die middag verkrijgbaar voor € 5,00. Het matinee is niet alleen voor leden van Sonore en Rawazzi, maar iedereen is welkom op deze middag om te genieten van muziek en zang.