Afbeelding

Stichting Kindia zoekt vrijwilligers voor Marathon Eindhoven

Algemeen

Son en Breugel - Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017 vindt de 34ste editie van de DLL Marathon Eindhoven plaats. De deelnemers krijgen onderweg verfrissingen aangereikt door vrijwilligers. Stichting Kindia staat op zondag 8 oktober op de 15km post van de Marathon (41,295km). Het team van Kindia kan nog steeds vrijwilligers plaatsen om de renners te voorzien van AA drinks, water en fruit.

Naar schatting zullen ongeveer 24.000 deelnemers uit maar liefst 43 landen uit de hele wereld één van de verschillende parcoursen lopen, aangemoedigd door meer dan 200.000 toeschouwers. Een kleine 1.500 vrijwilligers zetten zich in om alles op rolletjes laten lopen
In 2017 is het Jeugdsportfonds Eindhoven als goede doel aan de Marathon Eindhoven gekoppeld. Voor het derde jaar versterkt Kindia deze sportmanifestatie met een team vrijwilligers. De stichting krijgt daarvoor een vergoeding om de kas voor haar goede doel aan te vullen.

Kindia staat op zondag 8 oktober van 08.00 – 13.30 uur op de Roostenlaan. Dat is de verzorgingspost op 15km van de bijna 42km lange route. Het is prachtig om aan de eerste 20 toprenners hun persoonlijke bidon te mogen aanreiken (vorig jaar kreeg de Keniaanse winnaar Festus Talam met nummer 14 zijn flesje van Mary, een van de Kindia vrijwilligers). Vervolgens is het fantastisch en bij tijden heel druk om alle renners te voorzien van fruit, AA Drink en water. De sfeer is altijd geweldig en het is echt een belevenis om dat mee te maken. De Marathon organisatie zorgt voor een crew T-shirt en een lunchpakket.
Wil je ook meedoen? Meld je dan snel bij avandenbroek@kindia.nl.