De organiatie van Plein Public (vlnr) Gwen Peters,Anja Mertens, Pieter Wesselink, Bertine van den Boom, Walter Minten en Gertie Wesselink
De organiatie van Plein Public (vlnr) Gwen Peters,Anja Mertens, Pieter Wesselink, Bertine van den Boom, Walter Minten en Gertie Wesselink

Plein public weer in de schijnwerpers

Cultuur

Nieuwe start met bijzondere optredens. Plein Public is terug!

Na een jaar afwezig te zijn geweest in de programmering van de Boerderij is Plein Public weer terug met een nieuw programma van hoog niveau voor het seizoen 2017-2018.
Inmiddels is er een nieuwe organisatie aangetreden bestaande uit zes gepassioneerde cultuur en muziekliefhebbers (zie foto). Twee van hen, Bertine van den Boom en Pieter Wesselink, geven een toelichting.
"We waren al jaren onafhankelijk van elkaar een trouw bezoeker van de optredens die Plein Public organiseerde. Gezellige, bijzondere en memorabele optredens in de Boerderij. Je leerde nieuwe mensen kennen en je sociale netwerk uit te breiden. Een intiem en kleinschalig avondje uit in eigen dorp." Ze vervolgen: "Erg jammer dat deze traditie was komen te vervallen, vandaar dat we de koppen bij elkaar gestoken hebben en een nieuw organisatieteam is gevormd met enthousiaste mensen met diverse interesses en achtergrond. De vorige organisatie had een goede documentatie achtergelaten, vandaar dat we het concept zo weer konden oppakken."
Een topprogramma (bijna) iedere laatste zaterdag van de maand                                                                                

Bezield vertellen ze: "Plein Public organiseert iedere laatste zaterdagavond van de maand van september tot en met april een bijzonder optreden in de Boerderij in Breugel. Niet alleen beginnende maar ook (semi)-professionele artiesten krijgen een kans om hun talent te tonen aan het publiek. Iedere avond is weer verrassend en anders. De toegang is gratis, na afloop gaan we met de pet rond."
Met gepaste trots vetellen ze: "We hebben weer een mooi programma samengesteld voor dit seizoen. Met Kerst gaan we iets extra speciaals doen met Sonse en Breugelse artiesten, met herkenbare muziek en sfeervolle nummers die ook kunnen worden meegezongen. Artiesten treden graag bij ons op vanwege het intieme, kleinschalige karakter en het contact met het publiek. Het volledige programma staat op onze website en valt per maand te lezen in de In & Uit agenda van DeMooiSonenBreugelKrant."

OVERZEE
Ze besluiten: "We starten op zaterdagavond 30 September met een fantastisch optreden van de Eindhovense band OVERZEE. Ze spelen eigen werk, warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige chansons die worden afgewisseld met swingende instrumentale nummers. De chansons zijn opgebouwd rondom tekstgedichten van zangeres Elke Wichers." 'Ik droom van vlakken geel en groen van paden richting zuiden ik droom van dralen loom gezoem en vaag ver weg geluiden'. (uit: In plaats van mooie woorden)                                                        

De composities en arrangementen zijn van de hand van Pieter Thijssen, Roel Klinkhamer en Teo Kleintjes.
"Komt allen en proef de sfeer en geniet van de muziek in een ontspannen dorpse ambiance". Aanvang: 20.15 uur.

Email: pleinpublic@boerderijbreugel.nl of Twitter: @pleinpublic