Nieuw traject vanaf knooppunt 65 naar de Veerstraat via het Vroonhovenpark en de voetbrug over de Dommel
Nieuw traject vanaf knooppunt 65 naar de Veerstraat via het Vroonhovenpark en de voetbrug over de Dommel

Recre-Actief Son en Breugel uitbreiding wandelnetwerk

Politiek

Son en Breugel is een gemeente met veel natuur- en landschappelijke waarden. Het decor is voor de toerist en de recreant een aantrekkelijk groen landschap waarin het mogelijk is om actief te recreëren onder andere via de aanwezige routestructuur. In het beleidsplan Recreatie en Toerisme heeft de gemeeente aangegeven te kiezen voor de ontwikkeling van kleinschalig toerisme en deze voorzieningen te willen versterken. Son en Breugel kent een groot aantal kilometers fiets-, wandel- en ruiterroutes. Deze zijn verspreid over de gehele gemeente en maken onderdeel uit van het regionale en provinciale knooppuntensysteem.

Vorig jaar is een kwaliteitsslag gemaakt in het fietsnetwerk, met het vervangen van de centrumverbindingen door knooppunten en het vervangen en vernieuwen van de fietspanelen. Dit jaar zijn de wandelaars aan de beurt. Het wandelnetwerk bestaat uit verschillende rondjes die vanaf startpunten te wandelen zijn. Waar routes samenkomen zijn genummerde keuzepunten aangebracht waardoor rondjes gecombineerd kunnen worden.

De twee wandelpanelen in de Gemeente Son en Breugel aan de Thermaelaan en Asteroïdenlaan worden vervangen in de nieuwe lay- out, zodat ze in dezelfde opmaak te herkennen zijn als de fietspanelen. Daarnaast is uit inventarisatie gebleken dat een extra wandelpaneel bij knooppunt 61 gewenst is. Tevens is de Sonse Haven een goed startpunt met horeca voor wandelingen. Hier wordt een nieuw wandelpaneel geplaatst. Ook komen er drie nieuwe trajecten bij. Een nieuw traject vanaf knooppunt 65 naar de Veerstraat via het Vroonhovenpark en de voetbrug over de Dommel. Het tweede nieuw traject loopt nabij knooppunt 71 langs het natuurgebied bij de A50 (Sonniuswijk) naar de kruising Rooijseweg/Sonseweg/Villenbraken. De route van knooppunt 64 naar knooppunt 62 wordt omgelegd, zodat deze lang de Sonse Haven loopt. Het huidige traject via de Kanaalstraat komt dan te vervallen.

De werzaamheden worden uitgevoerd door de Stichting VisitBrabant. Ook de communicatie over de werkzaamheden aan de routes richting de recreant wordt door VisitBrabant gedaan via routesinbrabant.nl en visitbrabant.nl/routes. Alle routes worden digitaal ontsloten via de websites routesinbrabant.nl en visitbrabant.nl/routes.