Afbeelding

Sonore verzorgd concert midden tussen de draaiorgels.

Algemeen

Son en Breugel - Op zondag 22 oktober van 14.00 tot 16.00 uur verzorgt het seniorenorkest Sonore een concert bij de Stichting Draaiorgels Helmond in de Gaviolizaal.

Sonore, opgericht op 1 september 1991, is een van de zeven muziekgezelschappen van de harmonie Pro Honore et Virtute en heeft inmiddels het 25 jarig bestaansjubileum gevierd. Het orkest wordt gevormd door een gezelschap van 25 muzikanten met als dirigent de heer Harrie Scheutjens.

Gestreefd wordt naar een evenwichtige samenstelling van muzikanten, waarbij het centraal staat dat een gevarieerd programma van muziekgenres gespeeld kan worden. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere polka's, walsen, marsmuziek en gezellige meezingers.
Naast de wekelijkse repetities verzorgt het orkest met enige regelmaat optredens, zo om en nabij de 20 concerten per jaar. Vaak beginnend met een Nieuwjaarsconcert en afsluitend met een Kerstconcert. In de tussenliggende periode staan op het programma diverse optredens gepland in verzorgingstehuizen in de regio, maar bijvoorbeeld ook o.a. in de muziekkiosk Carat in Helmond, de muziektuin te Beek en Donk en tijdens de Seniorenexpo in Veldhoven, en nu dus te midden van de museale Helmondse draaiorgels in de Gaviolizaal

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. De toegang is gratis. Heeft u genoten dan stellen wij een vrijwillige donatie in de orgelpijp bij einde van het concert op prijs.
Meer informatie op www.draaiorgelshelmond.nl of facebook.