Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Militaire oefening in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Van 24 t/m 27 oktober vindt een militaire oefening plaats in Son en Breugel in het kader van de opleiding tot luchtmobiele soldaat van de Luchtmobiele Brigade.

Gedurende deze periode verblijft men op het Militair Oefenterrein Oirschotse Heide en zijn er diverse verplaatsingen door de gemeente mogelijk.
Aan deze oefening nemen 24 personen en 6 militaire wielvoertuigen deel. Men verplaatst zich over bestaande wegen en paden er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen) munitie. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant School Luchtmobiel uit Schaarsbergen.

Als er gebruik gemaakt wordt van privéterrein, zal voorafgaand toestemming en afspraken worden gemaakt met de eigenaar. Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan Sectie Claims Ministerie van Defensie Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, tel.: 030-2180444, e-mail: JDVclaims@mindef.nl