Afbeelding
Foto: Wil Feijen

DorpsVISIE zoekt twee raadsleden om kerk te redden voor sloop

Politiek

Son en Breugel - DorpsVISIE roept twee raadsleden op om kerk met Kerstmis open te houden. Tijdens een raadsvergadering heeft Remco Heeren, raadslid van DorpsVISIE, de voltallige raad voorgesteld om de kerk te kopen en dan in gezamenlijkheid te bezien hoe we het kerkplein verder ontwikkelen. Dan zou de kerk voorlopig gewoon open blijven totdat er een andere is en kon er in goed overleg iets moois van het kerkplein gemaakt worden, aldus Remco Heeren.

Helaas voor DorpsVISIE werd dat voorstel alleen door het CDA gesteund en is met Kerst de kerk al gesloten en een maand later verdwenen. Volgens DorpsVISIE, "een grote leegte achterlatend en een gat in de geloofwaardigheid van lokale politiek. Onnodig, onredelijk, bestuurlijk onbehoorlijk en voor velen nog steeds onwerkelijk"

Het is nog niet te laat!!.
Toch is er nog hoop volgens DorpsVISIE. Want zo stellen zij, twee raadsleden kunnen nog steeds voorkomen dat de kerk al met Kerst dicht gaat. Als twee raadsleden, volgens DorpsVISIE, hun gevoel durven te laten spreken is er immers een meerderheid voor een ander raadsbeleid. Met als gevolg dat het college van B&W de druk bij het parochiebestuur om de kerk snel te slopen kan loslaten. 

Daarom doet DorpsVISIE een oproep aan twee raadsleden. "Sta op en laat je hart spreken. Kerk en staat zijn al sinds de 19e eeuw gescheiden maar toon je barmhartig en laat de kerk tenminste met de Kerst nog open". Om de raadsleden zover te krijgen zal de partij tijdens de Raadsvergadering op 2 november een motie indien.  Zij  gaan er vanuit dat het CDA de partij zeker zal gaan steunen. Dan zijn er dus 7 voorstemmers. Als zich dan ook nog 2 andere raadsleden van PvdA/GL, Dorpsbelang of van de VVD zich hierbij aansluiten dan is er een raadsmeerderheid. Volgens DorpsVISIE heeft één raadslid van de coalitie al te kennen gegeven deze motie te willen steunen.