Afbeelding

De IVN Nacht van de Nacht op Zaterdag 28 oktober

Algemeen

Son en Breugel - Dit jaar organiseren IVN St. Oedenrode en IVN Son en Breugel samen de Nacht van de Nacht (http://www.nachtvandenacht.nl/ ) in het bos bij de Vresselse Hut.

We beginnen de nacht waarin ook de klok weer wordt teruggezet naar de wintertijd met een wandeling voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij mogen op zaterdag 28 oktober mee met de Nachtwachter om deze bijzondere nacht te beleven.
"Samen met de nachtwachter ga je op zoek naar de geheimen van een donkere nacht. In het donker worden andere zintuigen gebruikt dan overdag. Zijn er nog wel plaatsen waar het echt donker en stil is; is er leven en een donkere nacht."

Met deze wandeling voor kinderen kunnen maximaal 15 personen mee, en ook volwassenen die mee gaan moeten zich hier voor aanmelden. We verzamelen om klokslag 19.30 uur. Rond 21.00 uur is de activiteit weer afgelopen. Je kunt alleen mee als je hiervoor een bevestiging hebt ontvangen. Als je interesse voor deze jeugdwandeling kunt je je aanmelden via een mail naar nacht@ivn-senb.nl, onder vermelding van: naam en leeftijd (kind), telefoonnummer en e-mail-adres.

Vanaf 21:00 uur hebben wij speciaal voor de oudere jeugd en volwassenen diverse activiteiten rondom het thema de Nacht in en om de Vresselse Hut. Hiervoor hoeft u zich niet speciaal aan te melden, dit mag natuurlijk wel. Startpunt is de Vresselse Hut. Daar vertrekken we elk kwartier voor een nachtwandeling door het bos. Onderweg ervaart u, via diverse activiteiten, de Nacht. Zo gaan we bijvoorbeeld aan de slag met een Bat detector. Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.

Datum: Zaterdag 28 oktober 2017
Starttijd: Kinderen: 19:30u (opgeven verplicht!) Volwassenen: vanaf ca. 21:00 uur
Startpunt: Parkeerterrein tegenover de Vresselse Hut Vresselseweg 33 5 4ur91 PA Sint-Oedenrode
Meer info: Ellen van Wijk, tel. 0499 - 49 09 90
Aanmelden: nacht@ivn-senb.nl
Zie voor meer achtergronden over dit project de website www.nachtvandenacht.nl of de websites van IVN Rooi of IVN Son en Breugel.