Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Voor wethouder Robert Visser is er een grens bereikt

Politiek

Tijdens een persconferentie naar aanleiding van het besluit van wethouder Robert Visser om te stoppen als wethouder in Son en Breugel, gaf hij aan dat er een grens is bereikt.
Hoewel Visser in de meer dan zeven jaar dat hij wethouder is al veel heeft meegemaakt, is de manier waarop hij nu wordt bejegend van een andere orde.

Door: Adrie Neervoort

De discussie om het MFA en de sloop van de kerk gaat op dit moment niet meer om de inhoud maar om de persoon Robert Visser. Steeds maar weer zijn een aantal mensen bezig om een zeer negatief beeld van hem neer te zetten, aldus Visser. Hier doen de politiek, samenleving en de media aan mee, volgens de wethouder.
"In de zeven jaar als wethouder heb ik veel gedaan voor de inwoners en de gemeente Son en Breugel in het algemeen. Ik woon al sinds 1991 met veel plezier in Son en Breugel en toch word ik neergezet als een buitenstander, een passant".

Dit en alle onwaarheden en bedreigingen via de media, brieven en sociaal media hebben hem doen besluiten om te stoppen, "ik leek wel in een verkeerd toneelspel terecht te zijn gekomen".
Een gebroken Robert Visser neemt op 1 december afscheid als wethouder van Son en Breugel. Gebroken omdat hij dacht dat de discussie op een andere manier en niveau gevoerd zou worden. Hij maakt nu de keuze om te stoppen, hijzelf hoopt dat daardoor de discussie over vooral het MFA en de sloop van de kerk weer over de inhoud gaat.

Elly Brocken van Dorpsbelang de partij van Robert Visser, laat weten dat zij op zoek gaan naar een nieuwe wethouder. Dit doen zij nu versneld want wethouder Visser had al aangegeven niet meer beschikbaar te zijn als wethouder na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Afbeelding
Afbeelding