Afbeelding

Noord-Brabant tweede hockey provincie van Nederland

Algemeen

Son en Breugel / Arnhem - Hockey is in Noord-Brabant verrassend populair. Noord-Brabant heeft per 1.000 inwoners vijf maal zoveel hockeyers als Friesland. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl. De provincie met de meeste hockeyers per 1.000 inwoners is Utrecht. De meeste hockeyclubs spelen in een blauw tenue. 

Utrecht op één, Noord-Brabant verrassend tweede
Per 1.000 inwoners zijn er in de provincie Utrecht 25 mensen aangesloten bij een hockeyvereniging. Utrecht wordt gevolgd door Noord-Brabant, waar 21 mensen per 1000 inwoners aan hockey doen. Na Utrecht en Noord-Brabant is hockey het meest geliefd in Noord-Holland. Hier beoefenen 18 op de 1.000 mensen de sport hockey. 

Meeste hockeyclubs spelen in het blauw
Een meerderheid van 18,8 procent van de Nederlandse hockeyclubs speelt in een blauwkleurig tenue. Ook rode en witte tenues (respectievelijk 12,2 procent en 10,3 procent) zijn in trek bij hockeyclubs. 

Hockey minst populair in Friesland, Zeeland en Drenthe
In de provincie Friesland wonen naar verhouding de minste hockeyers. Vijf op de duizend Friezen zijn lid van een hockeyvereniging.  Naast Friesland is ook Zeeland een provincie waar mensen niet erg begaan zijn met hockey. Ook in deze provincie hockeyen zo'n vijf op de duizend mensen. In Drenthe zijn gemiddeld zes op de 1000 inwoners lid van een hockeyvereniging. 

De populairste hockeysticks van Nederland
De populairste hockeysticks van dit moment zijn de Adidas CB Compo 1, Princess 7 Star SG9 en de Brabo G-force Heritage. 

Bekijk het volledige regionale hockeyoverzicht met daarin de populairste hockeykleuren op https://www.beslist.nl/info/hockey.html