Afbeelding

'thuis begonnen aan verplaatsen woonunits de Vloed aan Veerstraat

Algemeen

Woonstichting 'thuis is begonnen met het verplaatsen van de woonunits de Vloed. De woonunits staan nu aan de Veerstraat in Breugel en gaan naar verschillende andere locaties. 

Om duurzaamheidsredenen en financiële redenen kiest 'thuis voor hergebruik 
Het is beter voor het milieu om de woonunits her te gebruiken. Daarnaast staat 'thuis voor betaalbare woningen voor haar huurders. We willen de huurprijs zo laag mogelijk houden. De woonunits worden opnieuw ingezet in Best en Veldhoven en zijn bedoeld voor woningenzoekenden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Met de inzet wil 'thuis helpen te voldoen aan de grote vraag naar appartementen met een lage huur. 

Het verplaatsen van de woonunits vraagt om zorgvuldige demontage
De woonunits willen we zonder beschadigingen en in goede staat plaatsen op hun nieuwe bestemming. Het daarom belangrijk dat eerst de aanwezige installaties in de units worden losgekoppeld. Pas daarna kunnen ze voorzichtig uit elkaar gehaald worden en gereed worden gemaakt voor transport. De afgelopen 5 weken zijn we hier intensief mee bezig geweest. Deze zorgvuldige demontage vraagt, begrijpelijk, enige tijd. 

Planning en transport
De benodigde vergunningen voor het plaatsen van de woonunits op de nieuwe locaties zijn later verleend dan gepland. Hierdoor is het verplaatsen van de woonunit ook iets vertraagd. In de week van 13 november verplaatsen we de eerste woonunits naar de nieuwe locaties. In totaal worden alle 255 units verplaatst. Om verkeersoverlast op de Veerstraat te voorkomen, komt er op het opslagterrein een tijdelijke weg naar de Stakenburgstraat. De vrachtwagens gebruiken deze tijdelijk weg voor het verplaatsen van de woonunits.