Afbeelding

Mogelijk toch een kerstviering in Petrus Banden kerk

Politiek

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel gaat in overleg met de parochie om de Sint Petrus Bandenkerk in Son en Breugel langer open te houden.

Dit is het resultaat van een motie, ingediend door DorpsVisie en ondersteund door PvdA/GroenLinks, VVD en CDA.  In deze motie verzoeken de partijen het college om in gesprek te gaan met de parochie met als resultaat het langer ophouden van de kerk.
Hierdoor zou de kerstviering nog kunnen plaatsvinden in de Sint Petrus Bandenkerk, dit is nu niet het geval omdat de parochie heeft aangegeven dat de kerk op 3 december te willen onttrekken aan de eredienst.
De datum van 3 december is door de parochie gekozen omdat in het koopcontract van de grond die de gemeente koopt als opleverdatum 1 februari staat. Op die datum moet dus de kerk in zijn geheel zijn gesloopt tot aan het maaiveld. Alleen de vloer mag op de aangekochte grond aanwezig zijn. 

De kerk heeft getekend voor een boeteclausule die ingaat als aan deze voorwaarde niet zal worden voldaan, deze voorwaarde zal het onderwerp van gesprek zijn met de parochie. Door het verschuiven van deze datum zal de kerk waarschijnlijk langer open blijven.
De VVD voegde er nog wel aan toe dat dit niet betekent dat de gemaakte afspraken, over sloop van de kerk en aankoop van de grond ter discussie staan. Het is alleen maar een uitstel om begrijpelijke reden.