Afbeelding

Wensen van inwoners over nieuw dorpshuis lijken op ….. de kerk!

Ingezonden

Woensdagavond was in De Zwaan de laat aangekondigde presentatie van het draagvlakonderzoek onder inwoners inzake het voorlopig ontwerp MFA door bureau Kantar Public. Werkgroep "Vraag zoekt Antwoord" was erbij.

De 70.000 euro die is betaald voor dit onderzoek zou gerechtvaardigd zijn want een zeer gerenommeerd en professioneel bureau, volgens wethouder Visser.
Wat ons betreft was de presentatie Son en Breugel niet waardig. Wat er ook door de heren op het projectiescherm werd getoverd, het was voor niemand te lezen. Laat staan te begrijpen.
Maar de conclusies zijn inmiddels bekend : het merendeel wil wel een nieuw dorpshuis maar is tegen het huidige ontwerp. Men wil een nieuw ontwerp van een andere architect. En dan ook met andere materialen. Meer baksteen, minder glas en meer ornamenten .…..
En toen gebeurde er iets geks in de zaal… Steeds meer aanwezigen keken naar buiten, door het raam van de Zwaan naar de andere kant van het plein… en daar staat … de kerk. Laat die nou precies voldoen aan al deze wensen!

Op dat moment werd meteen duidelijk op welke vraag tot dusver GEEN antwoord is gegeven. En precies deze vraag werd luid en duidelijk in de zaal gesteld: Waarom kan de kerk niet gebruikt worden als dorpshuis? Alweer voelde men zich niet gehoord. Want het antwoord van de wethouder was: " ik neem dit mee naar de raad en die zal het in haar overweging meenemen".
Dank aan allen voor uw aanwezigheid. Het was een avondje uit, en verder is het woord aan de coalitie: ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.
Madelon Gerbrands, namens werkgroep 'Vraag zoekt Antwoord'.
De werkgroep 'Vraag zoekt Antwoord' komt op voor het collectief belang van Son en Breugel door zich in te zetten voor een breed gedragen, levendig kerkplein inclusief dorpshuis met behoud van cultureel historische elementen en rekening houdend met de aanwezige flora en fauna.