Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Fietspaden naar sportvoorzieningen Rooijseweg en Planetenlaan in het licht

Algemeen

Son en Breugel - Om de veiligheid en het gevoel van veiligheid te vergroten van voetgangers en (jonge) fietsers die het fietspad aan de Rooijseweg en de Planetenlaan vaak ook 's avonds gebruiken, worden het bestaande fietspad en de ventweg overzichtelijk en goed verlicht met dynamische verlichting.

Dat is wat het college aan de gemeenteraad voorstelt. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het collegevoorstel, wordt vóór de zomer verlichting geplaatst aan het fietspad aan de Rooijseweg en de Planetenlaan.

Veel fietsers vanuit Son en Breugel gebruiken het fietspad om bij de sportvelden van HTC en SBC, sporthal De Landing en de tennishal te komen. Het fietspad aan de Rooijseweg (van de ovatonde tot aan de gemeentegrens) en de ventweg Planetenlaan (van de ovatonde tot aan de rotonde Piet Heinlaan) worden verlicht met dynamische fietspadverlichting. Deze verlichting komt zowel de verkeersveiligheid als de sociale veiligheid ten goede.

Dynamische verlichting geeft verlichting naar behoefte. Op het moment dat door sensoren beweging wordt waargenomen gaat de verlichting feller branden. Wanneer niemand wordt waargenomen wordt het licht gedimd. Op deze wijze wordt energie bespaard.

De fietspadverlichting voor het verlichten van de ventweg van de Planetenlaan en het fietspad van de Rooijseweg zal voldoen aan de Richtlijn Openbare Verlichting.
 

Het plan vloeit voort uit een motie 'Verlichting fietspad langs de Rooijseweg' die in de raadsvergadering van 8 november 2018 is besproken. De kosten bedragen € 97.453,- die worden gedekt uit het budget verledden van de openbare verlichting.
 

Afbeelding
Ingezonden 5 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 15 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 19 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 20 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 20 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel