Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Het mooiste carnavalsfeestje voor de jeugd

Algemeen

Son en Breugel - Voor de jeugd van Son en Breugel wordt dit jaar voor het vierde keer een jeugdtent geplaatst op het Oranjeveld, zodat de jeugd vanaf groep 8 tot en met 17 jaar in eigen stijl en zonder alcohol carnaval kan vieren.

Redactie: Adrie Neervoort

De jeugdtent mag zich verheugen op steeds meer belangstelling. Vorig jaar waren meer dan 250 kinderen te gast in de tent op het Oranjeveld. De jeugd die wat leeftijd betreft te groot is voor het carnavalsfeest in de Oase en te klein voor carnavalsfeest in de tent op het Kerkplein viert carnaval op het Oranjeveld.

Meer dan 20 vrijwilligers en diverse vrijgevige sponsoren maken het ook dit jaar weer mogelijk. De organisatie zegt een goede samenwerking en verstandhouding te hebben met de bewoners die in de nabijheid van het Oranjeveld wonen. Elk jaar zorgt de organisatie ervoor om de overlast tot een minimum te beperken. Dat doen zij door onder andere een gesloten deur beleid, maar ook door goed toezicht te houden zowel binnen als buiten de tent. De bewoners ervaren dit tevens als een positieve sociale controle voor hun wijk tijdens carnaval.

Weinig medewerking gemeente
Gerard van den Elsen, één van de organisatoren, is dan ook erg te spreken over de interactie met de omwonenden. Minder is hij te spreken over de houding van de gemeente tot nu toe, alhoewel de gemeente enthousiast is over de jeugdtent en de mogelijkheid dat ook deze groep jongeren veilig en betaalbaar carnaval kan vieren in Son en Breugel. Maar op het verzoek om een aansluiting voor elektra op het Oranjeveld te maken, werd negatief gereageerd door dezelfde gemeente. Volgens Van den Elsen is dat vreemd, omdat het Oranjeveld een evenemententerrein is waar door het jaar heen veel evenementen plaatsvinden. Evenementen die allemaal stroom nodig hebben. Zij wekken nu zelf de stroom op door kleine en grote dieselgeneratoren. Dit geeft geluidsoverlast en hoge kosten door het gebruik van diesel. "Dan laten we even de vervuiling nog buiten beschouwing", aldus Van den Elsen.

Het aanleggen van een elektra-aansluiting zou voor de organisatie van de jeugdtent een aanzienlijke besparing op de kosten opleveren. Buiten het feit dat ook deze organisatie ook liever een duurzaam feest organiseert in een gemeente die zich profileert als een duurzame gemeente.

Vanaf zaterdag 3 maart start het carnaval voor de jeugd van groep 8 tot 17 jaar in de tent op het Oranjeveld. De tent is open van 19.30 tot 00.30 uur, behalve op dinsdag 5 maart dan is de eindtijd 00.00 uur. Voor € 20,00 koop je in de voorverkoop een passe-partout voor vier dagen. Deze is ook aan de tent te koop, maar kost dan € 24,00. Entree per avond kost € 6,00. In de tent kan alleen betaald worden met muntjes; deze kosten € 1,25 per stuk. Voor kaarten en meer informatie kijk ook op www.jeugdcarnavalsenb.nl

De organisatie is nog op zoek naar een aantal vrijwilligers voor verschillende functies in de Jeugdtent. Je kunt je opgeven als vrijwilliger via de site van Jeugdcarnaval Son en Breugel, via info@jeugdcarnavalsenb.nl.