Dames 1
Dames 1 Foto: Ingezonden

Drie kampioenen bij VC Pieter Brueghel

Algemeen

Son en Breugel - VC Pieter Brueghel heeft met Meisjes B1, Dames 1 en Dames 2 drie kampioenen en is daar hartstikke trots op. Meisjes B1 reisde zaterdag 6 april af naar Tilburg voor hun kampioenswedstrijd. Dames 1 werd maandag 1 april thuis kampioen en het laatste team, Dames 2, werd in Hoogeloon kampioen.

Meisjes B1
Tilburg is een professionele club waar op zes velden tegelijk wedstrijden gespeeld werd en daar waren de Son en Breugelse meiden een beetje van onder de indruk. Met 4-0 winst zou het kampioenschap binnen zijn. De zenuwen waren duidelijk aanwezig, bij de spelers én de coaches.

De eerste set begon prima. Ze moesten er even in komen, maar na vijf punten begon het lekker te lopen: 15-25. De tweede set hetzelfde beeld; de tegenstander kon veel ballen opvangen, maar ze kwamen weinig tot echte aanvallen: 13-25. De spanning steeg ook bij de achterban op de tribune die in groten getale naar Tilburg was gekomen. De derde set begon prima, maar halverwege slopen er wat foutjes in. Tilburg wisselde een speler om bij 18-20 nog iets te kunnen afdwingen. Niet gelukt, ook deze set konden de meiden binnenslepen met 18-25. Toen de laatste set nog. Door de zenuwen begonnen ze met fouten in de vierde set. De twee setuppers vielen zelfs over elkaar heen, waarna de scheidsrechter dubbelfout floot en vroeg of het goed ging met de meiden. Dit was een keerpuntje, er werden weer punten gescoord. Na nog wat spanning rondom de 10 punten hebben ze het keurig afgemaakt: 13-25. Feest!

Dames 1
Maandag 1 april konden de dames van Pieter Brueghel 1 thuis tegen Antares kampioen worden, aangezien de nummer twee ODI tussendoor wat punten heeft laten liggen. 2-1 zou voldoende zijn. De tribune was goed gevuld. Vanaf het begin stonden de dames van Pieter Brueghel goed geconcentreerd te spelen en van zenuwen was geen sprake.

Het werd eigenlijk een behoorlijk eenzijdige wedstrijd. Af en toe kwam Antares er aanvallend aardig door, maar pakte Pieter Brueghel de bal snel weer terug. Met goed serveren en goed verdedigen, werd de eerste set met 25-14 binnengehaald. De tweede set begon wat rommelig en Antares bleef in het begin aardig bij. Met een eindsprintje werden de laatste punten ook binnen gehaald net als het kampioenschap. Na een klein feestje en de felicitaties van Antares werd de derde set nog gespeeld. VC Pieter Brueghel was er op gebrand om het kampioenschap met een 3-0 overwinning binnen te halen, dus wilden ze gelijk verder met waar ze waren gebleven. Dat lukte nog niet helemaal. De knop moest even omgezet worden. Het begin van de derde set verliep wat rommelig en ook wat domme foutjes. Er moest zelfs een time-out aan te pas komen om de dames weer op scherp te zetten. Dat lukte gelukkig wel. De focus lag weer op de wedstrijd en met een paar mooie aanvallen en goede servicebeurten werd de derde set uiteindelijk toch redelijk makkelijk binnen gehaald met 25-16. Daarna kon het feest losbarsten.

Dames 2
Dames 2 werd in Hoogeloon overtuigend kampioen in de derde klasse. Daar werd de plaatselijke VC met 3-0 te kijk gezet, met setstanden 16-25, 17-25 en 19-25.

Alle kampioenen van harte gefeliciteerd!