Klapstoelen concert
Klapstoelen concert

Warm concert Harmonie PHEV op zonnige, maar kille zomeravond!

Cultuur

Traditiegetrouw gaf Harmonie Pro Honore et Virtute ook dit jaar een concert aan de vooravond van de vakantie, en wel op donderdag 14 juli.

Het inmiddels befaamde klapstoelenconcert vond dit keer plaats op het grasveld aan de Nachtegaallaan in Son. Die klapstoelen waren dan ook in alle soorten en maten aanwezig. Het concert mag zich verheugen in een groeiende belangstelling, tot groot genoegen van de muzikanten die er duidelijk veel zin in hadden.

Door: Henriette van Berkel

Ties van Gorp viel de eer te beurt om de muziekstukken te presenteren en deed dat, zelfs zonder microfoon, op zijn bekende humoristische wijze. Maar hij opende met een trieste mededeling door te zeggen dat dezelfde middag de Heer Ed Tielemans was overleden. De heer Tielemans is meer dan 50 jaar lid geweest van de harmonie, later als erelid, en was erg betrokken bij alles wat er rondom "zijn" harmonie speelde. Ties van Gorp verzocht het publiek dan ook om uit respect voor hem een moment staande stil te zijn bij dit overlijden. 
Daarna was het podium afwisselend voor de dirigenten Mari van Gils van de opleidingsharmonie en Martien Maas van het groot orkest. Zij brachten met hun muzikanten een afwisselend programma, dat bestond uit muziek uit de film Star Wars, een selectie uit The Lion King, Halleluja van Elton John en ook werd de musical Annie niet vergeten. Tijmen, Sjoerd en Anne, 3 saxofoonspelers, waren de solisten in een vrolijk sambanummer, dat door teleurgestelde Ties van Gorp niet met een bijpassend dansje werd begeleid. 
Henk Hulsen, voorzitter van de Harmonie, zorgde voor een bijzonder intermezzo. Volgens hem was het concert een cadeau voor de winnaars van de Dorpskwis 2015: " Ouwe Mik". De nodige kwinkslagen vlogen over het grasveld, en de eerdere 2 overwinningen van de Harmonie in diezelfde kwis werden er door hem nog eens flink ingewreven. Zoals Henk zei: "Deze club zegt dat ze de gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan. Ze hebben niet eens een vaandel, maar dat van ons is al meer dan 100 jaar oud!" Voor beide partijen ligt er bij de eerstvolgende Dorpskwis weer een mooie uitdaging om hun eer hoog te houden. 
Een Dixielandmedley en een selectie van Hollandse hits stonden daarna op het programma, met als afsluiting het toepasselijke nummer "A Beautiful Day". Het was een concert dat ondanks de wind, die de muzikanten creatief met hun bladmuziek liet omgaan, de vele bezoekers een meer dan aangename avond heeft bezorgd. In deze setting waarbij er onder de ruisende bomen een ontspannen sfeer heerste, aandachtig werd geluisterd en kinderen op de achtergrond schommelden, is deze muziek voor iedereen dichtbij en toegankelijk. Een dankwoord aan alle muzikanten is dan ook zeker op zijn plaats. Tot volgend jaar, ergens op een grasveld in Son en Breugel!