Afbeelding

'Verborgen schoonheid' expositie Giti Entezami geopend in gemeentehuis

Cultuur

Op zaterdag 15 oktober rond de klok van 15.00 uur was het ongewoon druk op het gemeentehuis.

De reden hiervoor was de officiële opening van de expositie 'Verborgen Schoonheid' van Giti Entezami.
De expositie laat een aantal foto's zien uit haar boek en geeft zo een beeld van haar boek 'Verborgen Schoonheid'. In het boek is De Dommel het onderwerp van alle foto's. Giti's hart ligt bij de Dommel: "Bij de Dommel kan ik mijn hoofd leegmaken. De Dommel loopt dwars door Son en Breugel, het verbindt het dorp in schoonheid. Bovendien is water de bron van leven, dat willen we nogal eens vergeten. Reden voor deze hommage aan De Dommel."

Het boek is voorzien van historische teksten van de Heemkundekring Son en Breugel en gedichten van Yvonne Mulder.
Giti Entezami, politiek vluchtelinge uit Iran en sinds 1990 met haar gezin woonachtig in Son en Breugel, heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. In een zeer persoonlijke toespraak bedankte zij alle mensen die hebben meegewerkt aan de tot standkoming van het boek. Een zichtbaar ontroerde Giti Entezami bedankte ook iedereen voor het feit dat zij en haar gezin zich hier zo welkom voelen. Het boek is o.a. verkrijgbaar bij boekhandel De Traverse in Son en Breugel 

De expositie is van 15 oktober tot en met 23 november dagelijks te bekijken in het gemeentehuis tijdens de openingstijden van 9.00 tot 12.30 en op maandag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.
Meer over deze opening en de expositie in onze uitgave van aanstaande woensdag.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding