Foto: Annemiek Wilhelm
Foto: Annemiek Wilhelm

'Verborgen schoonheid' expositie Giti Entezami in gemeentehuis

Cultuur

'Verborgen schoonheid' expositie Giti Entezami geopend in gemeentehuis

Op zaterdag 15 oktober rond de klok van 15.00 uur was het ongewoon druk op het gemeentehuis. De reden hiervoor was de officiële opening van de expositie 'Verborgen Schoonheid' van Giti Entezami.
De expositie laat een aantal foto's zien uit haar boek en geeft zo een beeld van haar boek 'Verborgen Schoonheid'. In het boek is De Dommel het onderwerp van alle foto's. Giti's hart ligt bij de Dommel: "Bij de Dommel kan ik mijn hoofd leegmaken. De Dommel loopt dwars door Son en Breugel, het verbindt het dorp in schoonheid. Bovendien is water de bron van leven, dat willen we nogal eens vergeten. Reden voor deze hommage aan De Dommel."

Het boek is voorzien van historische teksten van Henk Hutten van de Heemkundekring Son en Breugel en bij elk hoofdstuk een gedicht van Yvonne Mulder.
Burgemeester Gaillard sprak de aanwezigen in het gemeentehuis toe en vertelde dat hij de schoonheid van de Dommel zeer waardeerde, maar om daar nou een fotoboek van te maken! Daarom was hij blij verrast met het fotoboek "Verborgen Schoonheid" van Giti Entezami. Want vaak moet je met andere ogen kijken om te zien hoe mooi en bijzonder iets is.
Giti Entezami, politiek vluchtelinge uit Iran en sinds 1990 met haar gezin woonachtig in Son en Breugel, heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Na haar studie aan de fotovakschool in Apeldoorn ging ze als fotograaf aan het werk bij FEI Company en vestigde zich als freelance fotograaf in Son en Breugel.
Het is haar tweede expositie in het gemeentehuis al eerder exposeerde Giti haar fotoverslag van Remember September 2014 in het gemeentehuis.
Giti Entezami bedankte iedereen die mee had gewerkt aan de totstandkoming van het boek. Zichtbaar ontroerd bedankte ze ook iedereen voor het feit dat zij en haar gezin zich hier zo welkom voelen.
Burgemeester Hans Gaillard kreeg van haar het eerste exemplaar overhandigd.

Het boek is o.a. verkrijgbaar bij boekhandel De Traverse in Son en Breugel.
De expositie is van tot en met 23 november dagelijks te bekijken in het gemeentehuis tijdens de openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur en op maandag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Foto: Annemiek Wilhelm
Foto: Annemiek Wilhelm
Foto: Annemiek Wilhelm
Foto: Annemiek Wilhelm
Foto: Annemiek Wilhelm
Foto: Annemiek Wilhelm
Foto: Annemiek Wilhelm