Afbeelding

Vakantiegangers beoordelen Brabant met een 8.2

Cultuur

Brabant sterkste stijger binnenlandse toeristische vakanties

Voor het eerst sinds jaren is het aantal vakanties door Nederlanders toegenomen. In totaal ondernamen Nederlanders in 2016 circa 35,5 miljoen vakanties, waarvan 17,6 miljoen vakanties in eigen land. Daarbij was bestemming Brabant met een toename van ruim 200.000 vakanties de grootste stijger. Vakantiegangers beoordelen hun vakantie in Brabant bovendien met een dikke 8! Dat blijkt uit het onderzoek dat NBTC Nipo recent publiceerde.
Tussen 2015 en 2016 zien we een stijging in vakanties naar Brabant van 15%. Landelijk was dit een stijging van 4.8%. Daarnaast zien we 8% meer overnachtingen (t.o.v. 6% landelijk) en 10.5% meer bestedingen (landelijk 2.8%). De stijging is vooral te zien in het segment hotelvakanties (31%). Ook de bungalowsector, die in Brabant relatief groot is, zag het aantal vakanties toenemen (12%).
Bert Pauli, gedeputeerde Economie en Internationalisering: 'Brabant heeft veel te bieden aan bezoekers uit binnen- en buitenland: moderne en historische steden, topattracties en bijzondere kunst en cultuur. Overheden, bedrijven en organisaties werken sinds een paar jaar samen om het aanbod verder te verbeteren en te laten zien wat er in de provincie te beleven is. Toeristen kiezen daardoor sneller voor Brabant als bestemming voor een weekend weg of een korte vakantie. Dat levert meer omzet op voor bedrijven in de provincie.'

Iconen van Brabant in de etalage
Brabant staat dus steeds vaker op lijstjes van leuke bestemmingen. Een eerste stijging in het aantal bezoekers zagen we in 2015. Meesterschilder Van Gogh bleek niet alleen een inspirator voor kunstenaars en liefhebbers, maar bracht ook vele bezoekers uit binnen- en buitenland in beweging. Jheronimus Bosch, nog een Meesterschilder van Brabantse bodem, had diezelfde aantrekkingskracht. Uit de eerste cijfers blijkt dat zowel 's-Hertogenbosch als ook andere steden in Brabant meer bezoekers mochten verwelkomen in 2016. Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: 'Onze strategie om aan de hand van onze iconen Brabant (inter)nationaal op de kaart te zetten, werkt. Het is dé manier om ook ander aanbod onder de aandacht te brengen. Samen met de sector kunnen we laten zien wat voor moois onze provincie allemaal te bieden heeft'.

2017: Mondriaan tot Dutch Design
Na de succesvolle activiteiten rondom Vincent van Gogh in 2015 en Jheronimus Bosch in 2016, biedt de Brabantbrede programmering aansluitend op het landelijke themajaar Mondriaan tot Dutch Design opnieuw alle reden om een trip naar Brabant te boeken. Meer dan 20 steden, vooraanstaande musea en locaties in Brabant geven een uniek inzicht in de wereld van Dutch Design. Bezoekers kunnen letterlijk een kijkje nemen in de wereld van wereldberoemde Nederlandse designers van Brabantse bodem zoals Piet Hein Eek en Maarten Baas en bijzondere museale collecties ontdekken. Daarnaast kunnen bezoekers ook zelf aan de slag met design en creatie in tal van professionele werkplaatsen. Kijk voor het volledige programma op visitbrabant.com.

Parallel Wijnen
Evenement 8 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 9 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 23 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen gisteren SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 27 mrt, 15:08 Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen