Ontwaken
Ontwaken

"Verboden Vruchten"

Cultuur

Proeven van verleidelijke ''Verboden Vruchten'' in alle kleuren , vormen en smaken op zondag 2 april. Poëtische proeverij van 14 .00 tot 17.00 in de Boerderij in Breugel.

De "Fruitschaal met Verboden Vruchten'' is georganiseerd door dichtersgroep DichtBij.                
DichtBij bestaat uit Catherine Witvliet, Theo Smit , Willemien van Lith, Stan Mooij en Willem Berkers.
De jonge zangeres Naomi Meijer zal u deze middag uit haar brede repertoire aangenaam verrassen met een aantal songs uit musicals.
Om 14.00 start Stan Mooij waarbij de dichters worden voorgesteld die vervolgens hun ''Verboden Vruchten'' zullen voordragen.
De Sonse schrijfster Sylvia Pagels wordt geinterviewd door Stan Mooij over haar eerste boek "Sporen in de Sneeuw". Anne Janssen en Janneke Peeters zullen uit Sylvia's boek een stukje voorlezen. Janneke en Anne zijn winnaressen van de Voorleeswedstrijden 2017 en 2016. Beiden van Basisschool De Ruimte.
Omdat we nieuwsgierig zijn waarom schrijvers eigenlijk schrijven of dichten zijn er enkele interviews:
Hella Hertogs (interview door Catherine Witvliet) en Marjolein Blommestijn (door Willem Berkers) Verder is er Proza en Poëzie zoals een kort verhaal van Annemieke Soethout ( 2e prijs winnares wedstrijd Raadselige Roos).
Dichters: Marjolein Blommestijn, Hella Hertogs, Catherine Witvliet, Willem Berkers, Stan Mooij Helma Michielsen. Naomi sluit af met Lennard Cohen.

Deelnemers:
- Hella Hertogs (Geldrop);
Kunstenares, docent en organisator in verschillende kunstdisciplines, zoals muziek, adem en klank, poëzie en schilderkunst.
Ze onderzoekt middels al deze vormen wat leven is, en dat maakt, in al haar ontdekkingen, het mysterie en de verwondering daarover alleen maar groter.
Ze is directeur van stichting Two Tone, (projectontwikkeling op het gebied van kunst en cultuur).
Bijzonder en indrukwekkend zijn de projecten rondom verlies. Kinderen en jongeren schrijven gedichten en schilderen vanuit hun ervaringen.

- Annemieke Soethout en Helma Michielsen (Nuenen) beiden dichters/schrijvers

- Naomi Meijer (Nijmegen):
Naomi Meijer is muziektherapeute. Naomi komt uit Nuenen en woont nu in Nijmegen waar zij haar studie spoedig hoopt af te ronden. Zij zingt vanaf haar kinderjaren en neemt al geruime tijd intensieve zanglessen, daarnaast probeert zij ook tijd voor haar viool vrij te maken. Bij een aantal nummers begeleidt zij zichzelf op de piano. Naomi heeft een groot stembereik en een mooie voordracht in alles wat zij zingt. Voor deze middag, waar het geschreven woord een grote rol speelt, zal zij uit haar brede repertoire een aantal songs uit de klassieke musical in het Nederlands zingen.

-Marjolein Blommestijn (Eindhoven) Zij volgde VWO volwassen educatie tekenen/kunstgeschiedenis aan de Academie voor Schone kunsten te Arendonk. Sinds 2004 werk zij in haar atelier aan de Vresselseweg 44 in Sint Oedenrode. Haar zoektochten in olieverf, oostindische inkt en met het digitale potlood, zijn naast projecten met dans- en kinderboeken schrijven, activiteiten waarmee ze dagelijks bezig is. Bij haar projecten heeft ze mogen samenwerken met choreografen, dansers, violiste en voor mijn kinderboek met een illustratrice . Het is zeer verrijkend om ideeën met anderen uit te werken. Spelen met fotografie en gedichten, samen zoeken naar geschikte vormgeving.

-Sylvia Pagels-Crijns (Son en Breugel); Geboren Amstenrade, Limburg, professioneel schrijfster en illustrator onder pseudoniem Sylvia P.C. Sahgard. Na de middelbare school Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Lerarenopleiding gevolgd in Sittard. Onderwijsakte Tekenen met als afstudeerrichting Kinderboekillustraties en handvaardigheid. Geeft privé-tekenlessen aan kinderen en volwassenen. Verzorgde ook de illustraties in haar eerste boek "Sporen in de sneeuw". Ontwierp Simplexpuzzels (Ravensburger). Betrokken bij didactische en pedagogische onderwijsbegeleiding, -training en workshops. Woont al vijfentwintig jaar in Son en Breugel.