Afbeelding

Markant persoon Ed Tielemans overleden

Human Interest

Op 14 juli j.l. overleed de heer Ed Tielemans (88) uit Son en Breugel.

De heer Tielemans was een zeer gewaardeerd en bekend persoon. Jarenlang was hij eigenaar van het garagebedrijf aan de Wilhelminalaan en verkocht daar DAF's en later ook Volko's. In de laatste jaren voorafgaand aan zijn pensioen runde hij alleen nog het benzine station aan de Wilhelminalaan.
Tielemans stond bekend als een echte ondernemer, iemand die alles kon verkopen. Maar vooral als vrijwilliger heeft hij zijn sporen achter gelaten. Bij harmonie Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel was hij zeer betrokken en actief als het om geld inzamelen voor de harmonie ging. Mede voor het vrijwilligerswerk bij de harmonie kreeg hij in 2012 de vrijwilligerspenning van Son en Breugel. Ook was hij de grondlegger van het Sonse carnaval zoals wij dat nu kennen. Hij haalde voor die tijd grote artiesten naar Son en Breugel die optraden tijdens de Seniorenmiddag met carnaval, zoals Andre van Duin en het Cocktrailtrio. Later kreeg hij de bijnaam De godfather van het carnaval in Son en Breugel.
Voor velen was hij toch die altijd vriendelijke man, mooi in het pak met stropdas gestoken en met het keurig gekapte grijze haar. Hij genoot ervan om tijdens zijn wandelingen door het dorp links en rechts een praatje te maken.

De afscheidsdienst voor Ed Tielemans heeft vandaag plaatsgevonden.
De familie bedankt iedereen voor de belangstelling en steun na het overlijden van Ed Tielemans.