Afbeelding

Stichting 2109 uit Son en Breugel te gast bij Omroep Brabant

Human Interest

Son en Breugel -Woensdag 21 september was het Wereld Alzheimerdag. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor dementie. 

In Son en Breugel is op 21 september (2109) 2015 de stichting 2109 opgericht. Een stichting die onder andere tot doel heeft de ziekte dementie meer bespreekbaar te maken en te helpen met oplossingen voor problemen die de ziekte bij patiënt en familie veroorzaakt. 
Een praktische oplossing in die zin is het speldje dat stichting 2109 special heeft laten ontwikkelen voor mensen die lijden aan dementie. Daardoor zijn zij herkenbaar in de samenleving en kan er hulp geboden worden aan de patiënt. Dit zorgt er tevens voor dat diegene die lijdt aan de ziekte langer deel kan uitmaken van onze maatschappij.

Op woensdag 21 september was de stichting te gast bij Omroep Brabant om te vieren dat de stichting al weer één jaar bestond en extra aandacht te vragen in de regio voor de stichting. 
Ter gelegenheid van het één jarige bestaan is er een lied uitgebracht gezongen door Lesley van der Aa, zangeres en ambassadeur van de stichting en Angela Groothuizen het nummer heet "Life that's Good"

Meer over de stichting en het jubileum dat op bijzondere wijze werd gevierd in onze uitgave van 28 september aanstaande.