Afbeelding

Actie Schoenmaatjes

Human Interest

De Schoenendoosactie gaat weer beginnen. Wil jij kinderen in ontwikkelingslanden blij maken? Doe in het najaar mee met "Edukans Schoenmaatjes" actie en maak van een schoenendoos een onvergetelijk cadeau.. Stichting Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren Onderwijs op veilige scholen met goede docenten en vakopleidingen met zicht op werk. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met gelijke rechten voor jongens en meisjes.

Meedoen met de actie is leuk en simpel.

Stap 1 de schoenendoos; neem een normaal formaat schoenendoos.
Kies voor een normaal formaat schoenendoos, zodat alle kinderen een ongeveer even grote schoenendoos krijgen.

Stap 2 Laat ook de doos eruit zien als een cadeautje
Versier de doos door doos én deksel te beplakken met inpakpapier b.v. met stickers of een zelfgemaakte tekening. Waarschijnlijk heb je al bedacht of je de schoenendoos wilt vullen voor een jongen of een meisje, knip de goede sticker uit en kruis daarop aan voor welke leeftijdsgroep je schoenendoos bedoeld is. Stickers kun je halen bij het parochiecentrum, in de kerk of op school.

Stap 3 Vul de doos met allemaal mooie spulletjes
Gebruik daarvoor (zo goed als) nieuwe producten. De kinderen doe je een plezier met dingen die zij goed kunnen gebruiken: schoolspulletjes, zoals schriften, pennen en potloden. Verder verzorgingsproducten zoals shampoo, een tandenborstel en tandpasta. Natuurlijk mag speelgoed niet ontbreken, zoals een knuffel, een bal of autootjes.

Stap 4 Afronden
Je doos gaat op reis naar een kind in een ver land. Dat kost € 5,00 per doos. Dit is voor organisatiekosten, handling en transport. Daarvoor kun je een envelop halen bij het parochiecentrum, de kerk of op school. Doe het geld in de envelop. Plak hem dicht en lever deze in samen met je doos. Plak de doos niet dicht, maar doe er een (post)elastiek omheen.

Stap 5 inleveren
De doos kan ingeleverd worden tot en met zondag 13 november 2016. Speciaal voor alle kinderen die een doos gevuld hebben en die willen inleveren, is het parochiecentrum in Son open op woensdag
9 november van 16.00 tot 17.00 uur.

Formulieren en stickers zijn te krijgen bij de kerken en deelnemende scholen en bij het parochiecentrum in Son