Afbeelding

'Mantelzorg doe je samen!

Human Interest

In november is de jaarlijkse landelijke 'Dag van de Mantelzorg'. Het thema dit jaar is: 'Mantelzorg doe je samen! Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van de LEVgroep, organiseert een aantal activiteiten verspreid over verschillende dagen rondom de dag van de mantelzorg in november waarop mantelzorgers in de gemeente Son en Breugel in de schijnwerpers staan.


Op maandag 7 november is er een avond voor de werkende mantelzorger met als thema:
"informatie en inspiratie over mantelzorg en werk"
Deze avond zal Ivonne Berkers van BRIZ een uurtje met u in gesprek gaan over het thema mantelzorg en werk. Hier komen onder andere de volgende thema's aan bod:
- Bespreken wat mantelzorg voor jou betekent met je werkgever en/of collega
- Hoe kan ik mantelzorg gemakkelijker maken
- Concrete informatie
- Aandacht voor jezelf
- ontmoeten andere werkende mantelzorgers.
De avond is vooral bedoeld om met elkaar in gesprek te kunnen gaan onder het genot van een hapje en een drankje. BRIZ: De Brabantse Raad voor Informele Zorg (BRIZ) is een stichting en behartigt de collectieve belangen van de mantelzorger in Brabant. Tijd: 19.30-21.30 uur Locatie: De Bongerd Asteroïdenlaan 2/A 5694 WJ Breugel.

Op woensdag 16 november is er een High Tea voor mantelzorgers die ingeschreven staan bij het mantelzorgsteunpunt. Wij nodigen u graag uit! Mantelzorgconsulent Ellen van Gils zal samen met Dirk Grevink van Stichting Belangenbeharting mantelzorgers Son en Breugel de middag feestelijk openen, waarna we kunnen genieten van de high tea onder genot van een goed gesprek. U bent van harte welkom! ls uw vervoer een probleem is vragen wij u om dit door te geven aan Ellen van Gils, zodat we voor u vervoer kunnen regelen. Tijd: 13:30 – 15:30 uur Locatie De Boerderij in de grote zaal Leeuwstraat 2 5694 VR Son en Breugel.

Op vrijdagavond 18 november is er weer een leuke en ontspannende avond georganiseerd voor de jonge mantelzorgers (10 – 20 jaar) uit Son en Breugel. Wij nodigen jullie graag uit, als je wilt mag je een vriend of vriendin meenemen. Het wordt een avond waar gekletst kan worden. Hapjes en drankjes worden rondgebracht. Er is live muziek en voor degenen die het leuk vinden om creatief te doen is er een crea hoek. Voor de jonge mantelzorgers is er een cadeaubon die persoonlijk overhandigd wordt. Wil je komen, meld je dan uiterlijk 7 november aan bij marieke.schoenmakers@levgroep.nl / 06-108 538 42.
Tijd: 19:00 – 21:00 uur Locatie: Cafe – Restaurant de Zwaan, in de Dommelzaal.

Bent u mantelzorger en wilt u meedoen met een van bovenstaande activiteiten (op 7 november of 16 november) meldt u zich dan aan bij ellen.vangils@levgroep.nl of via het CMD loket Europalaan 2, 5691 EN Son en Breugel tel: 0499491470.
Bent u mantelzorger en nog niet geregistreerd meldt u zich dan aan bij Ellen van Gils. Mantelzorgers die voor iemand uit Son en Breugel zorgen, komen ook dit jaar in aanmerking voor een mantelzorgwaardering.
Om voor deze waardering in aanmerking te komen dient u zich tevens aan te melden bij Ellen van Gils.