Foto: Annemieke van Tinteren
Foto: Annemieke van Tinteren

Intocht Sint Nicolaas zondag 13 november in Son en Breugel.

Human Interest

Het Sint Nicolaascomité van Son en Breugel is druk in de weer met de voorbereidingen op het ontvangt van Sint Nicolaas en zijn talrijke pieten.

Het comité volgt ook dit jaar de lijn van de meeste dorpen en steden om het feest traditioneel te houden waarmee we allemaal zijn opgegroeid in Nederland.
Son en Breugel staat voor zondag 13 november in zijn drukke agenda genoteerd, waar Sint Nicolaas om 14.00 uur met zijn vrachtboot bij de kade van het Wilhelminakanaal zal aanmeren.
Aan de kade zal de Sint ongeveer een half uur blijven voordat hij op zijn paard zal stappen.
De route is gelijk als vorig jaar van Kanaaldijk-Zuid naar de Nieuwstraat, over het Zonhove-terrein, door de Antoon van de Venstraat om vervolgens via de Zandstraat en de Taylorstraat bij het gemeentehuis aan te komen.
Na de feestelijke intocht begeleid door de plaatselijke fanfare Pro Honore et Virtute zal het ontvangst omstreeks 15.00 uur plaatsvinden op het bordes van het gemeentehuis.
Sinterklaas zal daar worden toegesproken door onze burgemeester Hans Gaillard en ook de Goedheilig man zal de tijd nemen om de kinderen welkom te heten en hun verlangens aan te horen.
De bijna 30 zwarte pieten staan al te popelen om nog wat spektakel te kunnen brengen, voordat er voor even afscheid genomen wordt. Na de intocht staan er nog vele bezoekjes gepland aan scholen, verenigingen of op andere locaties.

Het Sint-Nicolaascomité van Son en Breugel probeert al vele jaren de Sint en zijn pieten op een waardige wijze in onze gemeenschap te ontvangen.
Ieder jaar moeten hiervoor vele kosten betaald worden zoals: kleding, verzekeringen, stomerijkosten en wat te denken van de ruim 500 kilo strooigoed.
Dit kan alleen met de steun van bedrijven, winkeliers en giften van particulieren.
Ook uw steun kunnen wij nog steeds niet missen en iedere bijdrage is welkom om zo in staat te blijven om er ook dit jaar weer een waar feest van te kunnen maken.

Een vrijwillige bijdrage kunt u storten op rekeningnummer NL78RABO0148298168 ten name van het Sint-Nicolaascomité.

Voor uw nodige steun willen we u alvast hartelijk danken.