Afbeelding

'24-challenge' groepen 8 van Basisschool de Stokland in actie!

Human Interest

Op dinsdag 13 december komen de groepen 8 van Basisschool de Stokland in actie! Na de succesvolle bedrijvenmarkt van 12 oktober, waar de groepen 8 met hun opgestarte bedrijfjes geld hebben verdiend voor het goede doel, staat hen nu een nieuwe uitdaging te wachten. Met de '24-challenge' die zij aangaan, zullen zij geld proberen te verdienden voor 3FM Serious Request (geld dat dit jaar bestemd is voor hulp aan kinderen van 0-5 jaar met longontsteking).


Wat gaat er allemaal gebeuren?
Op dinsdag 13 december zal de burgemeester van Son en Breugel om 9.00 uur alle kinderen van groep 8 en hun leerkrachten symbolisch opsluiten in de school. Zij mogen simpelweg vanaf dat moment voor een periode van 24 uur niet meer uit het schoolgebouw. In deze periode gaan zij allemaal challenges aan om zo geld op te halen voor het goede doel. Een van deze challenges is het organiseren van een markt op school.
Markt
Op deze dag zal er op school een markt plaatsvinden van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt bieden de kinderen van groep 8 producten aan die zij eerder zelf geproduceerd hebben. Hierbij kunt u denken aan eetkraampjes met pannenkoeken, cupcakes en koekjes, maar bijvoorbeeld ook aan theelichthouders, mezenbollen en wierookbranders. Wij willen u langs deze weg dan ook van harte uitnodigen om ons te komen steunen tijdens deze actiedag.
Tablet & smartphone helpdesk
Ook zal er ruimte zijn voor een tablet & smartphone helpdesk. Op deze dinsdag 13 december zullen de deuren van de school tussen 13.00 uur en 14.00 uur open staan voor iedereen die tegen problemen aanloopt met zijn of haar smartphone of tablet. Een aantal van onze mediawijze kinderen helpen u daar dan graag mee onder het genot van een kop koffie of thee! Ideaal voor de ouderen onder ons die graag met hun tijd mee willen gaan. Daar bent u dus ook van harte voor uitgenodigd!


Nog meer actie!!!
Buiten deze markt en helpdesk om zullen er ook andere acties plaats vinden op en rond deze datum. Zo is er op 28 november een flessenactie gestart met als doel: Zo veel mogelijk lege statiegeldflessen ophalen! Er staat een grote toren in de hal waar deze verzameld worden. Na de eerste week inzamelen staat de teller al op ruim 500 flessen.
Verder hebben alle kinderen van groep 8 nog een aantal challenges verzameld op een persoonlijke Challengekaart. Tijdens de 24 uur die zij 'opgesloten' zitten, zullen zij deze challenges proberen te volbrengen om zo het door hen opgehaalde sponsorgeld, dat daar tegenover staat, te kunnen toevoegen aan de opbrengstenpot.
De kinderen van groep 8 zijn op dit moment al hard aan het werk om deze actie voor te bereiden. Wij zijn erg blij dat we daarbij op veel steun van een groep betrokken en enthousiaste ouders kunnen rekenen! Wanneer u meer wilt weten, kunt u terecht bij de kinderen en de leerkrachten van groep 8 van Basisschool de Stokland. De hele actie is te volgen via een livestream die via de website en de facebookpagina van onze school gedeeld zal worden. Alvast ontzettend bedankt voor uw steun en hopelijk tot ziens op dinsdag 13 december!

Leerkrachten en kinderen groep 8
Basisschool de Stokland