Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Berkenstaete zoekt adoptie-kanaries

Human Interest

Samen hebben ze meer dan 100 jaar ervaring als het gaat om volières en vogeltjes. Dus reken maar, dat er (straks weer) goed voor de vogeltjes wordt gezorgd. Maar Sjaak van den Berk (81) en Hans Sanders (66) zitten nu even duimen te draaien. Er valt niet veel te voeren. De kanaries en zebravinken in de vogelkooi bij Berkenstaete in Son zijn 'gevlogen'. Enkele weken geleden werden de vogels weggehaald. Er werden , voor zover bekend , toen tien volières in Zuidoost Brabant leeggeroofd. Allleen 'n koppel diamantduifjes en twee kwartels bleven achter in de vogelkooi bij Berkenstaete.


"Bewoners van het Sonse tehuis zitten in de zomer graag even op de bankjes bij de volière", weet Hans Sanders. "Maar als we de vogeltjes voeren komen ook regelmatig moeders met kleine kinderen voorbij gewandeld. Die kindjes willen altijd helpen", aldus Sjaak van den Berk. Namens de bewoners van Berkenstaete, de Vrienden van het Sonse tehuis ( die de volière ooit aan de bewoners schonken ) en omwonenden zijn Sjaak en Hans op zoek naar 'adoptie-kanaries'. Sjaak: "Wellicht heeft iemand een paar kanaries of zebravinkjes over. Die zouden we graag willen voor de volière van Berkenstaete. Liefst mannetjes-kanaries. Die fluiten. Of koppeltjes. De kanaries die we hadden kon je tot aan het begin van de straat horen !"
Hans: ''Parkieten zijn minder geschikt. Die gaan niet goed samen met kanaries. We hadden eerder ook een paar Mexicaanse goudmussen; maar die maakten de nestjes van de zebravinken steeds kapot. En : als iemand een idee heeft voor een betere beveiliging van onze volière , dan horen we dat graag. Een jaar geleden werden ook al vogels weggehaald. Inmiddels hebben we al een nieuw slot gekregen van CMS Inbraakbeveiliging en Slotenservice uit Breugel. "
Dat de vogels en hun gefluit worden gemist, blijkt uit de reactie van een voorbijganger tijdens het vraaggesprek voor Mooi Son en Breugel, bij de volière. De fietser ziet Hans en Sjaak , knijpt in de remmen, maakt rechtsomkeer en biedt de twee verzorgers spontaan aan een koppeltje kanaries te sponsoren. Het begin van de nieuwe vogelpopulatie is gemaakt. Nu de rest nog…..

Wie vogels wil aanbieden: Hans Sanders (0499-475584) Sjaak van den Berk (0499-396715)
Of bel met de receptie van Berkenstaete 0499- 333000.

Afbeelding
Afbeelding