Afbeelding

Maartje Hölscher genomineerd voor Koning Willem I College Awards

Human Interest


Het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch reikt dit jaar weer vier Koning Willem I College Awards uit aan de studenten die er het meest uitspringen: één voor Vakmanschap, één voor Innovatie, één voor bijdrage aan de Community en één voor een Bijzonder verhaal. Want alle talenten tellen! Op woensdagavond 31 mei worden alle 16 genomineerden in het zonnetje gezet en wordt bekendgemaakt wie de Awards gewonnen hebben. Ook wordt één winnaar de Student van het Jaar 2017!

Een van de genomineerden is Maartje Hölscher uit Son en Breugel. Maartje is 20 jaar en volgt de opleiding tot onderwijsassistent aan het Koning Willem 1 college. Maartje loopt stage op de Mytylschool Gabriël in 's Hertogenbosch. Zij was al leerling van het jaar van haar studierichting Kind en Educatie en maakt nu ook kans op d estudent van het jaar Award.
Kennis overdragen en leerlingen begeleiden vindt ze ontzettend leuk. Haar stage in het speciaal onderwijs ziet ze als een uitdaging. Maartje heeft meteen een goed contact met de leerlingen, je kunt haar gerust al voor een hele klas zetten. Ze heeft natuurlijk overwicht en is ontzettend duidelijk naar de kinderen. Ze is heel sociaal en collegiaal. Naast haar opleiding werkt ze als vrijwilliger o.a. in een instelling voor gehandicapten en organiseert ze voor de buurtvereniging diverse activiteiten voor gehandicapten. 
In de toekomst wil zij gaan werken als onderwijsassistent in het speciaal onderwijs, bijscholen en vrijwilliger blijven.

De feestelijke bijeenkomst op woensdag 31 mei vindt plaats in de Koningszaal van de school. Het staat geheel in het teken van de genomineerde studenten, zij vormen het middelpunt. Presentator Valerio zal de avond aan elkaar praten. Het programma is natuurlijk helemaal afgestemd op de jongeren en hun gasten.

Kandidaten en jury
Elke afdeling van het Koning Willem I College heeft een student genomineerd, wat resulteerde in 16 kandidaten: winnaars van hun eigen afdeling! Elk van deze kandidaten kreeg van zijn of haar afdeling een nominatierapport mee. In dit rapport is uitvoerig beschreven waarom juist hij of zij is genomineerd. Een deskundige jury, bestaande uit vooraanstaande vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderwijs en overheid, maakte vervolgens een keuze. Ook vorige Studenten van het Jaar zitten in de jury..

Trots!
Door het uitreiken van de Koning Willem I College Awards laat het college zien dat het trots is op zijn studenten en de student trots is op zijn beroepskeuze. In het totale project staat voorop: alle talenten tellen. Het Koning Willem I College staat voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs. De studenten die de school met een diploma verlaat is uitstekend voorbereid op een vervolgopleiding of op (her-)intreding op de arbeidsmarkt.

DeMooiSonenBreugelKrant wenst Maartje Hölscher veel succes.