Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Fien en Frans van Heck: 50 jaar samen sterk

Human Interest

Son en Breugel - het is heel bijzonder, 50 jaar getrouwd zijn. Het is niet iedereen gegeven, jammer genoeg. Fien en Frans wel. Zelf blijven ze er redelijk nuchter onder, maar hun kinderen (Henny, Yvonne en Frans) vonden het toch aanleiding om pa en ma eens lekker in het zonnetje te zetten.

De kinderen zijn inmiddels uitgevlogen, Henny woont in Beek en Donk, Yvonne in Bakel en Frans in Gemert. Fien komt uit Nieuwkuijk, Frans uit Engelen, bij Den Bosch. Zo'n 50 jaar geleden werd de vader van Frans opzichter buitendienst bij de gemeente Son en Breugel, hij wilde graag zelf een huis bouwen maar had een meebouwer nodig. Frans wilde wel, maar was veel weg voor zijn werk. Geen probleem, zei Frans' vader, ik regel alles.

Frans zat eerst bij de marine (op een onderzeeër), daarna heeft hij nog op de binnenvaart gewerkt. Hij was veel weg, en heeft niet alles meegekregen van de bouw van het huis en de verhuizing van Engelen naar Breugel. 

Fien en Frans hebben elkaar leren kennen doordat de broer van Fien verkering had met de zus van Frans. Toen hun ouders kennis maakten, werd de naam van Frans wel genoemd, maar hij zat op Curaçao. Hij was terug voor de bruiloft van zijn zus (en Fiens broer), daar sloeg de vonk over, het was aan! Omdat Frans voer, woonde hij toen nog thuis. Dat betekende veel heen en weer reizen voor Fien, met de bus van Nieuwkuijk naar Breugel.

Ze moesten even wachten voordat ze konden trouwen. Eerst was het wachten op de bouwvergunning, toen tot het huis dat Frans samen met zijn vader bouwde klaar was. In december 1966 zijn ze voor de wet getrouwd, op 18 augustus van het jaar daarna trouwden ze voor de kerk, op de verjaardag van Fiens moeder. Voor Fien en Frans is 18 augustus hun 'echte' trouwdag, zoals velen van hun generatie hechten ze meer waarde aan het kerkelijke huwelijk.

Fien en Frans hebben altijd in Breugel gewoond, in het huis dat ze zelf gebouwd hebben. Een leuk en gezellig huis, met een mooie tuin. Een huis ook waar hun kinderen zijn opgegroeid, en waar hun acht kleinkinderen graag op bezoek komen. Ze vinden het zelf ook bijzonder dat ze de 50 jaar gehaald hebben. 'Nu gaan we voor de 60!' zegt Fien enthousiast.

Op 18 augustus vieren Fien en Frans hun gouden bruiloft, samen met familie en de buurt. Het feest is in de Vresselse Hut, Fien en Frans laten een uitnodiging zien. Daarop staat het bruidspaar, samen met neef Lambert en nicht Wilma. Op het feest willen ze de foto opnieuw maken, 50 jaar later. Het zal een bijzondere bekroning zijn van een bijzonder feest, op een bijzondere dag. Namens de MooiSonenBreugelKrant van harte gefeliciteerd!
 

Afbeelding