Afbeelding

The Big Sheep Tour komt ook in Son en Breugel

Landbouw / Visserij

250 Kempische Heideschapen, 16 dagen lang, een tocht van 180 kilometer door 12 gemeenten in en rond Eindhoven

Son en Breugel/Heeze – De naam The Big Sheep Tour zegt het al, de Kempische Heideschapen van de Strabrechtse Heide gaan letterlijk toeren. Vanaf 2 september a.s. gaat de kudde een twee weken durende tocht maken door de Kempen. De 250 Kempische Heideschapen zullen dan diverse gemeenten in en rondom Eindhoven aandoen, waaronder Son en Breugel. Daarmee wil de stichting het Kempische Heideschaap, die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert, laten zien hoe belangrijk het Kempische Heideschaap is en aandacht vragen voor de bouw van een nieuwe schaapskooi. 
Het Kempische Heideschaap is een bepalende factor geweest in het ontstaan van het landschap in de Kempen en behoort daarmee tot het cultureel erfgoed van de regio. Begrazing door schapen is bovendien onmisbaar voor het behoud van de heide. 

Spektakel
Een bijzonder gezicht, 250 schapen die een dorp in wandelen, binnengehaald door de inwoners. In elke gemeente zal er rondom het bezoek van de kudde van alles te zien en te beleven zijn. In samenwerking met de gemeente, lokale horeca en ondernemersverenigingen zullen tal van activiteiten plaatsvinden, zoals een spannende wedstrijd schapen tellen, schapen scheren, vilten, wol verven en nog veel meer. De schoolkinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd waarmee leuke prijzen te winnen zijn, met als fantastische hoofdprijs een bezoek voor de hele klas aan de schaapskooi in Heeze.
Onder de noemer Schaap van de zaak zal er voor lokale ondernemers een netwerkborrel worden georganiseerd, The Big Sheep Tour wordt een waar spektakel met activiteiten voor jong en oud!
 

Afbeelding
Afbeelding