overzicht auto inbraken in Son en Breugel
overzicht auto inbraken in Son en Breugel

Stop de auto inbraken

Politie

In de wijk de gentiaan wordt de laatste tijd in de nachtelijke uren, in vergelijking met andere wijken in Son en Breugel, veel ingebroken in auto's.

Het aantal diefstallen uit/vanaf auto's in heel Son en Breugel staat dit jaar al op 92, terwijl over het hele jaar 2015 het aantal 39 bedroeg. De politie besteedt extra aandacht aan dit fenomeen, door extra surveillance in de wijk en gerichte controles in en om de wijk. Ook hebben de bewoners van de genoemde wijk een brief ontvangen waarin gevraagd wordt om medewerking om diefstal te voorkomen.
Ook vraagt de politie om alert te zijn bij verdachte situaties en de politie daarvan op de hoogte te stellen via 0900 8844 als er geen spoed is en als er sprake is van spoed 112. Ook kan de politie anoniem getipt worden op 0800 7000.
Steeds vaker maken wijken/buurten gebruik van een buurt WhatsApp, Als er in u wijk nog geen is kan de gemeente u daarbij helpen om deze operationeel te krijgen.
Heeft u bijvoorbeeld een camera aan huis of overweegt u die één aan te schaffen, laat ook dit aan de gemeente weten zodat zij u kunnen adviseren en ondersteunen met bijvoorbeeld het kenbaar maken dat er cameratoezicht is in de wijk.
Met deze en andere maatregelen en met de ondersteuning vanuit de wijken hoopt de politie de auto inbraken te voorkomen dan wel de daders te pakken.
Voor meer tips www.politie.nl/themas/diefstal-auto.html