Afbeelding

Commissie algemene zaken Son en Breugel niet positief over rapport Demmers

Politiek

Tijdens de vergadering van de commissie algemene zaken op woensdagavond 21 september werd het rapport van de commissie Demmers uitgebreid besproken.

Geen van de commissieleden was positief over het rapport, Arno Flapper dacht zelfs dat het rapport in een kennelijk staat moet zijn geschreven want volgens hem klopt er namelijk helemaal niets van. De commissieleden waren het dan ook unaniem eens dat je eigenlijk niets kon met het rapport het riep alleen maar vragen op, zoals waarom moeten Nuenen en Son en Breugel na de fusie taken afstaan aan de centrum gemeente Eindhoven en de andere rand gemeentes niet? Wat blijft er dan nog over voor de gefuseerde gemeente, als je over grote onderwerpen zoals wonen, werken, economie niets meer of heel weinig te zeggen hebt. PvdA/GroenLinks en VVD staan niet geheel afwijzend tegenover een fusie met Nuenen maar zeker niet op de wijze die in het rapport naar voren komt.
Stevige taal dus van de commissie maar het wachten is natuurlijk op Nuenen want wat willen zij eigenlijk? En wat als zij niet willen fuseren, wat dan. De commissie is unaniem van mening dat er meer duidelijkheid moet komen anders heeft een inhoudelijke discussie ook geen zin.
Duidelijk is dat over dit onderwerp het laatste woord nog niet is gesproken in de raadszaal niet maar ook in ons eigen dorp niet.